HOME » start » BREWpractice

BREWpractice

Leer de basitechnieken van bier brouwen tijdens een BREWpractice in de dagdagelijkse praktijk van een microbrouwer

voor STARTEND brouwer

Brouw een dag mee met de brouwmeester en ervaar hoe een brouwdag er in werkeliijkheid uitziet

Allicht ben je groot liefhebber van speciaalbieren en wil je een dag als assistent van de brouwmeester leren hoe een werkdag van een brouwer er uitziet, dan ben je hier op het goede adres. Want we brouwen op de doordeweekse brouwdag van de gastverlenende microbrouwer onder deskundige begeleiding van een expert.

PAS OP voor het brouwvirus: het enthousiasme en de teamspirit van lesgever en brouwer van het huis werken aanstekelijk ! 

BREWpractice ...

 

 • ... een DAGVULLENDE ACTIVITEIT in een LOKALE MICROBROUWERIJ, die al in de vroege uurtjes van start gaat.

 

 •  ... alle nodige stappen van het BROUWPROCES ZELF UITVOEREN. Je gaat schroten, maïschen, filteren & spoelen, koken, koelen, pitchen… wegen, meten, controleren. Het volledige brouwproces wordt begeleid door Peter Croonenberghs. Tussendoor leert hij je de theoretische basisbeginselen. Met meer dan 20 jaar ervaring als docent brouwen in het volwassenonderwijs weet hij zich als geen ander aan te passen aan het niveau van de deelnemers. De brouwer van het huis houdt uiteraard een oogje in het zeil, want we brouwen een biertje uit zijn assortiment. Hij is altijd bereid om zijn brouwinstallatie tijdens een rondleiding toe te lichten.

 

 • ... je ZINTUIGEN PRIKKELEN. Je kijkt, proeft, hoort, ruikt en voelt MOUT, HOP, KRUIDEN, WORT. Je houdt brouwtemperaturen nauw in de gaten en je inspecteert het kookproces. Je berekent het alcoholpercentage en bitterheid.

 

 • ... vereist GEEN KENNIS OF ERVARING.

 

 • ... DEGUSTEREN hoort er ook bij! Santé! Het vergisten laten we aan de brouwer over.

EEN BELGISCHE AMBACHT OP JE BUCKETLIJST

achter de schermen van een professionele lokale microbrouwerij


 • Maximaal 15 personen kunnen deelnemen aan een BREWpractice.
 • Deelnemers moeten minimaal 18 jaar zijn.
 • Om veiligheidsredenen wordt gevraagd stevig, watervast schoeisel te dragen. Wie wenst kan ook een schort meebrengen.
 • Een broodjeslunch word je aangeboden. Optioneel kan een diner worden geboekt.
 • Je krijgt 12 flesjes van het huismerk mee om nog na te genieten. Je bent uiteraard ook vrij om nog meer van het assortiment van de gastverlenende brouwerij te ontdekken. Aankoop regel je dan met de brouwer zelf.
 • Bottelen gebeurt tussen 1 à 2 maand na de brouwdag. Indien gewenst kan je ons een seintje geven of je hier aanwezig bij wilt zijn.

Zin om met je vereniging, sportclub, vrienden samen te brouwen? Groepsinschrijvingen zijn mogelijk vanaf 10 deelnemers. De kostprijs bedraagt €85 incl/pp. Jullie gaan dan naar huis met een vaatje (20 liter) van eigen gebrouwen nat.BREWed - mobiele brouwacademie

voor startende brouwers en andere bierliefhebbers

KIES JE START MODULE

Basisopleiding bierbrouwen voor beginners.

KRIJG ALS EERSTE EEN UPDATE van ons aanbod IN JE INBOX

De workshops worden ook op vraag ingericht. Ze gebeuren tijdens de brouwdagen van onze partners en samen met leermeester Peter . Heb je interesse, vul dan onderstaand formulier in.