Een dagje praktijk in de fonkelende brouwerij Terrest

En zoals jullie weten, is brouwen een noeste arbeid die in de vroege gouden uurtjes start. Een dag boordevol actie als loodgieter, sanitair controleur, poetsexpert … en bovenal een kok die zorgvuldig de opeenvolgende stappen van een recept met mout, water, hop & gist verrijkt met andere aroma’s en die omtovert tot een godendrank voor de vele bierliefhebbers die deze wereldbol bevolken.

Vele handen maken het werk natuurlijk zachter! En het leuke is dat je van alle andere minder leuke zaken zoals marketing en verkoop, accijnzen etc geen fluit moet aantrekken. Gewoon brouwen, ....zoals je altijd hebt gewild.

Extra: deze mensen hebben een eigen hopveldje. Als de weergoden het toestaan, kunnen we deze kampioen snelklimmer al/nog in volle glorie zien.


  • volle dag praktijk in de professionele brouwerij volledig onder begeleiding van brouwleermeester Peter Croonenberghs; kort voor de workshop weten we welk biertje van het huis gebrouwen wordt 
  • lunch
  • natuurlijk wordt er ook gedegusteerd & krijg je een bierpakket om nog eens thuis na te genieten.
  • bijkomende info van de brouwer zelf (die ook eigen gerst en hop kweekt!)
  • ..en heel veel fun samen met een team van andere hobby- en microbrouwers

Fikse korting 

BREWed is erkend opleider van Alimento - de overkoepelende organisatie van de voedingsnijverheid. Ben je werknemer van een brouwerij (of ander bedrijf met Paritair Comité 118/220), dan kan je samen met nog 2 andere werknemers genieten van een korting tot 150€/dag. Check dus snel of je werkgever lid is van Alimento!