BREWed gaat terug van start.vanaf 30 juni. Registreer zonder betalen!

HOME » Reviews

Peter is een zeer gedreven en vakkundig brouwmeester. Hij heeft me de grondige basis geleerd waarmee ik in de praktijk aan de slag gegaan ben. Bij de opstart van onze brouwerij (De Poes) konden we ook steeds op Peter rekenen voor een Hands-On ondersteuning. Stijn D.


Super interessante workshops! Hier leer je op wat je echt moet letten wanneer je een top-biertje wilt maken. Het is een...

Posted by Valerie Van der Bauwhede on Thursday, September 26, 2019

"Kijk met goede herinneringen terug aan mijn opleiding bierbrouwen. Heb veel van jou geleerd, Peter! Met name de enorme ervaring die je opgedaan hebt bij diverse brouwerijen waar je voor gewerkt hebt en jouw praktijkervaring naast de lesstof met ons deelde. Wie meer diepgang wil, kan bij jou terecht. De praktijklessen zijn goed te volgen en zijn interessant voor zowel beginners als voor gevorderden." Marc V."Peter Croonenberghs is een van de beste brouwingenieur, - docent die ik ken. Peter heeft een enorme kennis en knowhow van bouwtechnologie en chemie en is in staat om deze kennis op de juiste manier over te brengen op de cursisten/ studenten.  Maar de belangrijkste vaardigheid van Peter is dat hij een goede vertaalslag maakt van theorie naar praktijk. Hierdoor was ik als cursist in staat om de theorie in de praktijk toe te passen en dit heeft geresulteerd in de opzet van een micro-brouwerij. Dat was niet gelukt zonder de theorie en praktijklessen van Peter." Dirk B.


top initiatief door top ondernemers! klasse & leerzaam 🤟😍

Posted by Bakeroot Bruno on Wednesday, October 23, 2019

"Peter weet als geen ander academische materie op een hapklare manier over te brengen en maakt hiermee het brouwen 'sexy' voor het brede publiek. Zijn labo sessies zijn resultaat- en kwaliteitsgericht en geven de brouwers-in-spe de juiste bagage om later zelfstandig succes te kunnen boeken in de brouwwereld. Zijn eigen kijk op de wereld maakt het des te aangenaam en interessant! " Filip M.

“Tijdens mijn opleiding tot brouwer leerde ik in mijn eerste jaar Peter kennen als gedreven leraar. Een vat vol kennis die dit met iedereen deelt en naar elke student, ongeacht voorkennis of achtergrond, duidelijk kan overbrengen. Buiten de lading informatie in de cursus word ook aandacht besteed aan verdere ontplooiing; welk boek is bijvoorbeeld interessant voor jou. Hij kijkt mee met jouw specifieke noden en verwachtingen. Wat moet je weten als je hobbybrouwer wil worden, je eigen brouwerij starten of gaat werken in een grotere firma, … Op elk niveau kan er uit ervaring raad gegeven worden.

Deze raad wordt in de praktijk omgezet tijdens de praktijk lessen brouwer. Daar wordt direct met de nodige vrijheid gewerkt. De brouwstok in de handen gegeven en indien nodig wordt er bijgestuurd, maar het zelf leren denken, het zelf ervaren en doen wordt de norm.

Naar het einde van de lessenreeks ben je in staat met kennis van zaken en met de nodige bagage zelf te brouwen.”

David T.

"Van 2010 tot 2012 volgde ik een opleiding brouwerij/mouterij bij Peter Croonenberghs. Peter is een enthousiaste, sympathieke lesgever, een vat vol kennis. Hij kan jarenlange ervaring voorleggen van micro tot macro brouwerijen. Dit viel op tijdens de opleiding, hij kan zijn brede kennis namelijk goed overbrengen maar evengoed tot in detail ingaan op de materie. Dit telkens op een bevattelijke manier aangebracht. Daarbij komt ook dat hij probleemoplossend sterk kan bijsturen, zowel voor hobby-brouwers als voor professionele brouwers.

Ik beveel daarom Peter ten sterkste aan als docent brouwerij/mouterij.Thomas V.