BREWed : ervaring, skills, netwerk en onafhankelijkheid 

Wie bij BREWed terechtkomt is fervent bierliefhebber en vaak ook gepassioneerd door het brouwen. Brouwen is fun en werkt aanstekelijk. Maar soms komen er kleine & grote vragen en problemen naar boven die de draak steken met de passie en fun. Gaat het nu om een tekort aan brouwervaring, het ontbreken van een gistkuip voor een nieuw experiment, een gebrek aan de nodige skills om je bier kritisch te evalueren, of een diepergaand probleem over je brouwinstallatie, bierkwaliteit of je skills als ondernemer in je bierbusiness, BREWed zoekt mee naar oplossingen waardoor je met meer vertrouwen deze praktijkeuvels zult trotseren en waar FUN & PASSIE blijven primeren.

EEN INGENIEUR EN EEN BIOLOGE SAMEN IN HET BREWED-BOOTJE

Meer dan 30 jaar geleden begon de carrière van Peter Croonenberghs. Als ingenieur bier brouwen bij de toenmalige Brouwerij Artois vond hij een structurele basis om diverse microbrouwerijen in running te houden. Na een rondrit in kleine brouwerijen in Vlaanderen, Wallonië & Noord-Frankrijk besliste hij om leraar te worden. Lesgeven is Peters tweede natuur. Zo is hij ondertussen al een kleine 20 jaar ‘de brouwmeester’ in het volwassenenonderwijs in Gent. Door zijn diepgaande interesse voor vernieuwing in brouwerij-infrastructuur richte Peter zijn Brombeercompagnie op voor advies, planning & installatie van kleinschalige brouwerijen. Peter in het kort? Gedreven, gepassioneerd & bescheiden gaat hij brommend door het leven.

Peter Croonenberghs - brouw'leer'meester van BREWed

PETER CROONENBERGHS - DE BROUW'LEER'MEESTER 

"Leren van mislukkingen uit het verleden heeft me alleen maar vastbeslotener gemaakt om jullie mijn ervaringen te delen en de klassieke fouten van een microbrouwerij te leren voorkomen. Wie mij kent, weet dat Ik ervan geniet mijn verhalen, tips & tricks te delen. En wat ik zelf niet kan,...daar zijn er nog andere professionals voor. Ik werk dus ook graag samen met andere brouw- & bierexperts.  Groeien tot succesvolle brouwmeester in een duurzame ambachtelijke brouwerij, dit doe ik al vele jaren en blijf ik nog dagelijks doen! Jullie ook?"

Sandra Vanhove is de vrouw achter de schermen van BREWed. - marien bioloog & poolwetenschapper van origine - was jaren actief in het opleiden van jongeren & volwassenen, eerst aan Universiteit Gent, later aan de International Polar Foundation (de bouwers van het Belgische Antarctica-station). Onderzoek, marktanalyse, organiseren, plannen & netwerken behoorden tot mijn dagelijkse takenpakket. Ideaal om toe te passen op een nieuw concept. Sandra in het kort? Gedreven, doorzetter en warm voor de turn- & zwemsport.

Sandra Vanhove -  all round achter de schermen van BREWed

SANDRA VANHOVE - ADMINISTRATIE EN ORGANISATIE 

"Ik ben leergierig van aard en ga graag op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zo kun je ons BREWed-avontuur wel noemen! Binnen de bierwereld ben ik niet zo gekend...maar wat niet is, kan nog komen! Ik ben er in elk geval steeds heel graag bij en wil het zo comfortabel mogelijk voor jullie maken! Misschien leer ik jou ook nog wel kennen?"

"WARE KENNIS BESTAAT ERIN TE WETEN DAT MEN NIETS WEET

Onze sterkte: een combinatie van  ervaring, skills en netwerk

Dus doen we er iets aan! De wil om kennis en ervaring door te geven zit ons dus diep in het bloed. We willen oprecht dat je er als brouwer op vooruitgaat! We geloven in de meerwaarde van samen leren & ervaren en uitwisseling van ideeën binnen een sterk & betrouwbaar netwerk. BREWed is daarom een COLAB met passionele ambachtelijke bierbrouwers, die hun faciliteiten ter beschikking stellen voor een kwaliteitsvolle brouwopleiding en randorganisaties die ervoor zorgen dat een bier- en brouwactiviteit een leerrijke en boeiende belevenis wordt. Check onze partnerpagina!