WORKSHOPS BIER BROUWEN IN GASTBROUWERIJEN

Pas op voor het brouwvirus !

Allicht ben je groot bierliefhebber en wil je een dag als assistent van de brouwmeester leren hoe een werkdag van een commerciële brouwer er uitziet. Dan ben je hier op het goede adres. Want we brouwen op de doordeweekse brouwdag van de gastverlenende microbrouwerij onder deskundige begeleiding van een expert.

Heb je als hobbybrouwer al ervaring, dan is dit de ideale gelegenheid om eens te proeven van een professionele setting. Door BREWpractice op verschillende locaties te volgen, kun je zelf ontdekken welke brouwinstallatie het beste voor je is, nog voordat je je aan een grote investering waagt.

Brouw een dag mee met de brouwmeester en ervaar hoe een brouwdag er in werkeliijkheid uitziet

BREWpractice ...

 

  • ... een DAGVULLENDE ACTIVITEIT in een LOKALE MICROBROUWERIJ, die al in de vroege uurtjes van start gaat. Dit betekent ook dat we het BIERMERK VAN HET HUIS brouwen. 

 

  •  ... alle nodige stappen van het BROUWPROCES ZELF UITVOEREN. Je gaat schroten, maïschen, filteren & spoelen, koken, koelen, pitchen… wegen, meten, controleren. Het volledige brouwproces wordt begeleid door Peter Croonenberghs. Tussendoor leert hij je de theoretische basisbeginselen. De brouwer van het huis houdt uiteraard een oogje in het zeil. Hij is altijd bereid om zijn brouwinstallatie tijdens een rondleiding toe te lichten.

 

  • ... je ZINTUIGEN PRIKKELEN. Je kijkt, proeft, hoort, ruikt en voelt MOUT, HOP, KRUIDEN, WORT. Je houdt brouwtemperaturen nauw in de gaten en je inspecteert het kookproces. Je berekent het alcoholpercentage en bitterheid. Net als in je hobbypraktijk, maar net dat tikkeltje meer.

 

  • ... KENNIS OF ERVARING zijn niet noodzakelijk. Met meer dan 30 jaar ervaring weet peter zich als geen ander aan te passen aan het niveau van de deelnemers.

 

  • ... DEGUSTEREN hoort er ook bij! Santé! Het vergisten en bottelen laten we aan de brouwer over. Wil je erbij zijn? Bekijk het dan eens met de brouwer.

EEN BELGISCHE AMBACHT OP JE BUCKETLIJST

achter de schermen van een professionele lokale microbrouwerij


  • Maximaal 8-15 personen kunnen deelnemen aan een BREWpractice, afhankelijk van de capaciteit van de brouwerij.
  • Deelnemers moeten minimaal 18 jaar zijn.
  • Om veiligheidsredenen wordt gevraagd stevig, watervast schoeisel te dragen. Wie wenst kan ook een schort meebrengen.
  • Een broodjeslunch word je aangeboden. Optioneel kan een diner worden geboekt.
  • Je krijgt een pakketje bier van het huismerk mee om nog na te genieten. Je bent uiteraard ook vrij om nog meer van het assortiment van de gastverlenende brouwerij te ontdekken. Aankoop regel je dan met de brouwer zelf.

Tegen het einde van een BREWpractice workshop heb je je eerste inzichten verworven in de dagdagelijkse praktijk van een commerciële microbrouwer.


Zin om met je vereniging, sportclub, vrienden samen te brouwen? Groepsinschrijvingen zijn mogelijk tot 10 deelnemers.