OP HET HOOGTEPUNT VAN DE HOPPLUK in POPERINGE!

Een BREWmasterclass gericht aan de brouwer die meer wil weten over deze populaire brouwtechniek. Biersommeliers, telers en hopfreaks kunnen zich uiteraard ook laten inspireren door deze niet te missen hopsessie.

We starten luchtig met een bezoekje aan de hopboerderij. Je krijgt van hopboerin Benedikte een actieve gidsbeurt rond plukmachinedroogast en uiteraard de hoppevelden. Zij fascineert jullie met het verhaal van de Belgische Hop en de Poperingse Hopscheuten en toont haar passie voor de werkzaamheden die hiermee jaarrond gepaard gaan. 

Wie oordeelt mee over het resultaat van het dry hopping experiment?

Hierna trekken we ons terug in het zaaltje van de hopboerderij waar Peter onweerstaanbaar inzoomt op hop en dry hopping: de techniek, tijdstip en materialen, de PROs en CONs. Het theoretische plaatje wordt gestaafd met een experiment dat speciaal voor deze sessie werd uitgetest. Vorige edities deed hij de test waarbij de timing van toevoeging en de dosis, biotransformatie en hopolie werd onderzocht, het gebruik van verschillende soorten hop. Nu ligt de focus op de vergelijking in aroma's en smaken van bier met gekookte hop, gedryhopt & whirlpool gehopt bier (op een zelfde wort – CASCADE-hop). Wie proeft het verschil? De hop komt uit het assortiment van 'Hoppecruyt!

masterclass over hop en dry hopping
Theorie van drooghoppen  in de praktijk uitgetest

Wat je hiervoor terugkrijgt:

  • rondleiding in hopboerderij tijdens hoppluk met Benedicte
  • theorie met presentatie en resultaat experiment over dry hopping door Peter
  • reuk- & smaakeffect door verschillende gisten
  • degustatie

In groep altijd goedkoper

Wil je met je vereniging samen deelnemen? Dit kan door een offerte aan te vragen via info@breweducation.be met vermelding van het aantal deelnemers (tot #5, #10 of #15).


Fikse korting 

BREWed is erkend opleider van Alimento - de overkoepelende organisatie van de voedingsnijverheid. Ben je werknemer van een brouwerij (of ander bedrijf met Paritair Comité 118/220), dan kan je samen met nog 2 andere werknemers elk genieten van een korting van 75€/halve werk- of compensatiedag. Check dus snel of je werkgever lid is van Alimento!

Datum: zaterdag 7 september, 13h30 - 17h30
Locatie: hopboerderij 'tHoppecruyt in Poperinge
 
Lid van Alimento? Vraag je tegemoetkoming aan (tot 75€/halve werk- of compensatiedag)