OP HET HOOGTEPUNT VAN DE HOPPLUK in POPERINGE!

Een BREWmasterclass gericht aan de brouwer die meer wil weten over deze populaire brouwtechniek. Biersommeliers, telers en hopfreaks kunnen zich uiteraard ook laten inspireren door deze niet te missen hopsessie.

BREWmasterclass DryHop je mee

We starten luchtig met een bezoekje aan de hopboerderij. Je krijgt van hopboerin Benedikte een actieve gidsbeurt rond plukmachinedroogast en uiteraard de hoppevelden. Zij fascineert jullie met het verhaal van de Belgische Hop en de Poperingse Hopscheuten en toont haar passie voor de werkzaamheden die hiermee jaarrond gepaard gaan. 

Wie oordeelt mee over het resultaat van het dry hopping experiment?

Hierna trekken we ons terug in het zaaltje van de hopboerderij waar Peter onweerstaanbaar inzoomt op hop en dry hopping: de techniek, tijdstip en materialen, de PROs en CONs. Het theoretische plaatje wordt gestaafd met een experiment dat speciaal voor deze sessie werd uitgetest. Vorige edities deed hij de test waarbij de timing van toevoeging en de dosis, biotransformatie en hopolie werd onderzocht. Nu ligt de focus op soorten hop waarbij aroma's en smaken met elkaar worden vergeleken (de basis blijft uiteraard dezelfde wort en het dry hoppen gebeurt op een identieke manier). Wie kan het gehopte bier matchen met de juiste hopvariëteit?


Prijs: 99,-   Vroegboek: 85,-         

Wat je hiervoor terugkrijgt:

  • rondleiding in hopboerderij tijdens hoppluk met Benedicte
  • theorie met presentatie en resultaat experiment over dry hopping door Peter
  • reuk- & smaakeffect via sensory tasting (hop en gehopt bier met elkaar linken)
  • degustatie & hongerstiller

Timing & Locatie: zaterdag 2 september, 10h30 - 13h30, in ’t Hoppecruyt in Poperinge, een ecologisch hopbedrijf dat volgens de modernste teelttechnieken 10 ha clean green hop teelt – aromahop voor streekbieren is hun prioriteit.

Peter zoomt in op hop en dry hopping tijdens de BREWmasterclass DryHop je mee?

Vraag een voordeligere groepsprijs per offerte via info@breweducation.be

Wil je met je vereniging samen deelnemen? Dit kan door een offerte aan te vragen met vermelding van het aantal deelnemers (tot #5, #10 of #15).

Fikse korting als je werkgever lid is van Alimento

Alimento is de overkoepelende organisatie van de voedingsnijverheid. Ben je werknemer van een brouwerij (of ander bedrijf met Paritair Comité 118/220), dan kan je samen met nog 2 andere werknemers elk genieten van een korting van 70€/halve werk- of compensatiedag. Check dus snel of je brouwerij lid is van Alimento!

WEBSHOP

BREWmasterclass DryHop je mee?