OP HET HOOGTEPUNT VAN DE HOPPLUK in POPERINGE!

Een BREWmasterclass gericht aan de brouwer die meer wil weten over deze populaire brouwtechniek. Biersommeliers, telers en hopfreaks kunnen zich uiteraard ook laten inspireren door deze niet te missen hopsessie.

We starten luchtig met een bezoekje aan de hopboerderij. Je krijgt van hopboerin Benedikte een actieve gidsbeurt rond plukmachinedroogast en uiteraard de hoppevelden. Zij fascineert jullie met het verhaal van de Belgische Hop en de Poperingse Hopscheuten en toont haar passie voor de werkzaamheden die hiermee jaarrond gepaard gaan. 

Hierna trekken we ons terug in het zaaltje van de hopboerderij waar Peter onweerstaanbaar inzoomt op hop en dry hopping: de techniek, tijdstip en materialen, de PROs en CONs.

masterclass over hop en dry hopping

Wat je hiervoor terugkrijgt:

  • rondleiding in hopboerderij tijdens hoppluk 
  • theorie met presentatie 
  • degustatie

In groep altijd goedkoper

Wil je met je vereniging samen deelnemen? Dit kan door een offerte aan te vragen via info@breweducation.be met vermelding van het aantal deelnemers (tot #5, #10 of #15).


Fikse korting 

BREWed is erkend opleider van Alimento - de overkoepelende organisatie van de voedingsnijverheid. Ben je werknemer van een brouwerij (of ander bedrijf met Paritair Comité 118/220), dan kan je samen met nog 2 andere werknemers elk genieten van een korting van 75€/halve werk- of compensatiedag. Check dus snel of je werkgever lid is van Alimento!