OP HET HOOGTEPUNT VAN DE HOPPLUK in POPERINGE!

Een BREWmasterclass gericht aan de brouwer die meer wil weten over deze populaire brouwtechniek. Biersommeliers, telers en hopfreaks kunnen zich uiteraard ook laten inspireren door deze niet te missen hopsessie.

BREWmasterclass DryHop je mee

We starten de namiddag luchtig met een bezoekje aan de hopboerderij. Je krijgt van hopboerin Benedikte een actieve gidsbeurt rond plukmachinedroogast en uiteraard de hoppevelden. Zij fascineert jullie met het verhaal van de Belgische Hop en de Poperingse Hopscheuten en toont haar passie voor de werkzaamheden die hiermee jaarrond gepaard gaan. 

Wie oordeelt mee over het resultaat van het dry hopping experiment?

Hierna trekken we ons terug in het zaaltje van de hopboerderij waar Peter onweerstaanbaar inzoomt op hop en dry hopping: de techniek, tijdstip en materialen, de PROs en CONs. Het theoretische plaatje wordt gestaafd met een experiment dat speciaal voor deze sessie werd uitgetest. Vorige edities deed hij de test waarbij de timing van toevoeging en de dosis werd onderzocht, nu ligt de focus op biotransformatie en hopolie. Ruiken en smaken zal er dus zeker bij horen!


Prijs: 99,-   Vroegboek: 85,-         

Wat je hiervoor terugkrijgt:

  • inleidende rondleiding in hopboerderij tijdens hoppluk met Benedicte
  • theorie met presentatie en resultaat experiment over dry hopping door Peter
  • reuk- & smaakeffect mbv geïsoleerde sensory tasting aromastoffen
  • degustatie & hongerstiller

Timing & Locatie: vrijdag 9 september, 17h30 - 21h00 in ’t Hoppecruyt in Poperinge, een ecologisch hopbedrijf dat volgens de modernste teelttechnieken 10 ha clean green hop teelt – aromahop voor streekbieren is hun prioriteit.

Peter zoomt in op hop en dry hopping tijdens de BREWmasterclass DryHop je mee?

WEBSHOP

BREWmasterclass DryHop je mee?