Een nieuwe reeks - ditmaal nabij de grens met onze noorderburen

Het herkennen van smaken en afwijkende smaken in bier is een essentiële vaardigheid voor brouwers. Het stelt hen in staat om de kwaliteit van hun brouwsels effectiever te beoordelen en de nodige aanpassingen te doen tijdens het brouwproces. Door hun mogelijkheden voor reuk- & smaakherkenning uit te breiden, kunnen brouwers de algehele kwaliteit en consistentie van hun bieren verbeteren.

De BREWsensory wordt standaard in een pakket van 3 workshops aangeboden - elke workshop duurt ongeveer 3 uur. 

 

Data: telkens van 18h30 tot 21h30

  • do 7 dec (basistheorie en neuswerk)
  • do 14 dec (proefwerk basic)
  • do 21 dec (proefwerk advanced)

Wie kiest voor de afzonderlijke workshops, zal de opeenvolging het neuswerk - het proefwerk (basic) - het proefwerk (advanced) respecteren. Na vervollediging van het volledige programma wordt een certificaat overhandigd.

De volledige, 3-delige reeks gaat door in brouwerij Broers. Deze brouwerij werd eind 2013 opgericht door de (schoon)broers Ruben, Bram en Thomas. Broers brouwt ambachtelijke bieren met lokale ingrediënten op en rond de grens. Nu nog in een klaslokaal van de oude dorpsschool - binnenkort in een ontwijd kerkgebouw - De Messe.

Een ideale locatie voor deze workshopreeks!

Adres: De Messe, Overslag 39, 9185 Wachtebeke


LID van ALimento ?

BREWed is erkend opleider van Alimento - de overkoepelende organisatie van de voedingsnijverheid. Ben je werknemer van een brouwerij (of ander bedrijf met Paritair Comité 118/220), dan kan je samen met nog 2 andere werknemers genieten van een korting tot 140€/dag. Check dus snel of je werkgever lid is van Alimento!