BREWed werkt samen met bedrijven die elk met hun producten en diensten, maar vooral ook met hun sterke expertise de brouwwereld ondersteunen. Deze bedrijven waren actief tijdens onze activiteiten.


Brombeer Compagnie

bromt beter bier

helpt brouwerijen opstarten en beter bier brommen

bromt goede raad en zoekt praktische oplossingen voor allerhande problemen met dranken

geeft opleidingen

bromt ook zelf

Alimento groepeert sectorale diensten voor voedingsbedrijven, Je kan er terecht voor opleidingen, personeels- en organisatieadvies, financiële voordelen en aanvullend pensioen. Alimento werkt samen met BREWed voor opleidingen bier brouwen voor operatoren van brouwerijen.

AntarctiQ is een engineering bedrijf dat innovatieve technologische oplossingen voor duurzame problemen in afgelegen onherbergzame gebieden bedenkt en produceert. Johan Beret gebruikt zijn pragmatische en resultaatgerichte probleemoplossingen voor diverse toepassingen in onze maatschappij.

Anton Paar onderscheidt zich door zijn instrumenten voor de monitoring van het brouwproces en voor het meten van bierkenmerken zoals alcohol, extract, pH, opgeloste CO2 en O2.

Beer to Taste Partner BREWed

Axaglass is gespecialiseerd in glasverpakking, verdeler van CIMEC flesafvulmachines en blikkenlijn, Dolium wegwerpvaatjes, kroonkurken

Beer to Taste Partner BREWed

De passie van Beer-to-Taste draait volledig rondom bier en het begeleiden van bierliefhebbers uit de gehele wereld, een teambuilding, een bierwandeling... Genieten van een rondje roodbruin tot originele tours volledig op maat; letterlijk proeven van die fascinerende bierwereld tot aan de roerkuip toe.

bioMerieux is een wereldwijd bedrijf dat gespecialiseerd is in in-vitrodiagnostiek. Het biedt specifiek voor de bierbrouwer of wijnbouwer sneltesten om micro-organismen in bier of wijn te detecteren, zodat die zelf op elk moment de juiste beslissingen op microbiologisch vlak kan nemen.  

Brouwland in Beverlo is de Europese marktleider van hoogwaardige ingrediënten en professionele uitrusting voor het zelf maken van bier, wijn, likeur en zuivel. Zowel voor hobbymatig als voor professioneel gebruik. Je kan er terecht voor het kleinste waterslot tot de grootste brouwketel en alles tussenin om jouw bier net dat tikkeltje extra te geven.

Christeyns biedt apparatuur & producten aan voor reiniging, monitoring & ontsmetting van het brouwproces tot aan het vulstation.

Douano is de alles-in-één-software voor brouwers, stokerijen, drankhandels & importeurs, waarbij de administratie wordt vereenvoudigd. Denk maar aan voorraadbeheer, accijnsaangiftes, relatiebeheer, lotnummertracering, facturatie, betalingsopvolging, kostbeheer & rapportering.

Dutch Bargain wordt gedreven door avontuur, beleving en kwaliteit. Dat is terug te vinden in hun wereldse bieren, die dan ook in het Brouwerslokaal in Zeeland kunnen geproefd worden.

Expert In Filtratie Voor Industriële Processen.

Experts In fermentatie van dranken (bier, wijn, sterke dranken en andere gefermenteerde dranken).

Het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) zorgt ervoor dat alle actoren van de voedselketen een optimale zekerheid aan de consument geven dat de levensmiddelen, dieren, planten & producten die ze houden of gebruiken, betrouwbaar, veilig en beschermd zijn. Brouwers vallen hier uiteraard ook onder. 

GEA is een van de grootste technologieleveranciers voor oa voedselverwerking. De wereldwijde groep is gespecialiseerd in machines, installaties, maar ook in procestechnologie en componenten. GEA biedt duurzame oplossingen in diverse eindgebruikersmarkten. Brouwerijen horen hier uiteraard ook toe.

 

Hansen ontwikkelde SMARTBEV® - NEER® - een natuurlijke oplossing waarmee 0.0% bier via een niet-alcoholische fermentatie kan worden geproduceerd. Barentz zorgt voor de distributie in de Benelux.

HVB Partner BREWed

Het Innovatiecentrum voor Brouwerij & Fermentatie (IBF) is een gemeenschappelijke onderzoeksgroep van UGent en HOGENT en kent een jarenlange traditie van dienstverlening en onderzoek aan de Belgische brouwerijsector, gaande van kleine en grote brouwerijen, mouterijen tot de toeleveranciers. 

HVB Partner BREWed

HVB distribueert ingrediënten voor de bierproductie met focus op micro-brouwerijen. Brouwen van bier is een ding, reiniging is minstens even belangrijk of zelfs het belangrijkste. Benny Van Heule stelt bovendien zijn jarenlange ervaring op het gebied van reiniging en desinfectie ten dienste van zijn klanten in combinatie met het productengamma van Tensio.

Lallemand is een wereldleider in de ontwikkeling, productie en marketing van gist, bacteriën & speciale ingrediënten. Zij bieden ook technische ondersteuning en expertise om oa brouwers te helpen hun groei- en kwaliteitsdoelstellingen te bereiken. Of je nu een startup bent, een wereldleider in bierproductie of ergens daar tussenin, ze hebben iets voor je.

Alcoholvrije en laag-alcoholische bieren zijn vaak gevoelig voor infecties. Lanxess ging op zoek naar een natuurlijk anitimicrobiële oplossing en ontwikkelde - Nagardo®.

 

Castle Malting - Materie du Château produceert een ruim assortiment aan standaard,-, basis-, speciaalmouten en biologische mouten. Voor elk bier een mout.

Metarom Group is een wereldwijde speler gespecialiseerd in de aromatisatie van alcoholische en niet-alcoholische dranken. Onze (natuurlijke) aroma’s en extracten zijn terug te vinden in de meest bekende bieren ter wereld, maar ook in de minder bekende, lokale bieren.

Meura ontwerpt en produceert brouwapparatuur voor elke brouwer. Van de behandeling van grondstoffen tot de productie van koude wort, Meura stelt ultramoderne apparatuur voor. Vandaag wordt meer dan 25% van het wereldwijde biervolume geproduceerd in een Meura-apparatuur!

Pinnacle is een innovatieve gist-oplossing, die zowel ambachtelijke als industriële brouwers duurzame productieopties biedt. De Pinnacle-brouwstrains worden vervaardigd in een ultramoderne productie-installatie, die de hoogste kwaliteit en zuiverheid garandeert voor de productie van laag-alcoholisch bier. Pinnacle is een product van AB Biotek.

Pugh vertegenwoordigt producenten voor de afwerking van bier: Brewtan® gallotanninen voor smaak en colloïdale stabiliteit, alginaten schuimstabilisator, natuurlijke aroma’s, speciale suikers & Morello kersen.

Sinds 1906 biedt The Swaen een uitgebreid assortiment ambachtelijke biermouten aan, toegewijd aan consistent hoogwaardige basis- en speciaal gebrande mouten voor een volledige assortiment bieren, van lagers tot artisanale donkere ales.

't Hoppecruyt Partner BREWed

Op deze dorpsboerderij wordt er kennis gemaakt met de hedendaagse teelttechniek en u kan genieten van het adembenemende hoplandschap. Je krijgt van de hopboerin een actieve gidsbeurt in het hopveld, rond de plukmachine en de droogast. In september krijgt je de hoppepluk te zien, samen met de verwerking ervan in hoppellets.

Een belevingsplatform dat via verschillende kanalen al wie interesse heeft in bier, authenticiteit & smaak, een ervaring wil aanbieden. Vlaamse Brouwers informeert over de diversiteit in de brouwerswereld via social media, bierpairings met uitgewerkte recepten, bierdegustaties, theatervoorstellingen en interviews.

Yakima Chief Hops is een wereldwijde leverancier van 100% telers van topkwaliteit hop en compromisloze service. Hopmeesters, bierfanaten, boeren en families die een cultuur van trots, partnerschap en innovatie delen, gericht op duurzaam geproduceerde hopproducten en brouwoplossingen uit de Pacific Northwest (VS)