een stevige 3-daagse vol ontdekking & socializing in de authentieke familiebrouwerij (sinds 1897)

 

Je maakt als groot bierliefhebber op een toegankelijke manier kennis met de theoretische basisbeginselen van het bierbrouwen; je leert de noodzakelijke labotechnieken; je gaat aan de slag als leerling-brouwer & maakt kennis met de ingrediëntenmarkt en leert een eigen bierrecept creëren. Als toemaatje word je ingewijd in de wereld van sensory tasting – de basis om (off-) flavors in bier te leren herkennen. Met een beetje geluk moet er in de brouwerij ook gebotteld worden. Degusteren hoort er natuurlijk ook bij. 

Brouwen is leuk, maar brouwen is een vak! Een 3-daagse bootcamp met brouwen van A tot Z voor de nieuwsgierige bierliefhebber & hobbybrouwer (bierfirma)!

Alles gebeurt onder deskundige begeleiding van Peter Croonenberghs. Met een jarenlange ervaring als hobbybrouwer, microbrouwer en industrieel brouwer weet hij als geen ander een goede vertaalslag te maken van theorie naar praktijk.


vr 14 juni: 10h00 - 16h00 theorie in een notendop - we brouwen met een automatische brouwketel
za15 juni:10h00 - 16h00 technieken in low-budget labo, bierrecept, (off)flavour sensory tasting, degustatie
ma 17 juni: startuur wordt meegedeeld tijdens de eerste dag praktijk bierbrouwen samen met de brouwer des huizes in de brouwerij zelf

Locatie: brouwerij Van Den Bossche, St. Lievensplein 16, St.-Lievens-Esse (Herzele) (Oost-Vlaanderen).



DE MEERWAARDE VAN EEN BOOTCAMP 

teamgericht - man-tot-man interactie - volledig plaatje van het brouwproces in 3 dagen tijd - openhartig gesprek met de eigenaar-brouwer… veel fun en antwoord op al je vragen - kan zeker van toepassing zijn als je effectief wil starten; (minimum 5 deelnemers - maximum 10)(geen kennis of ervaring vereist)


3 DAGEN TEVEEL?

Kies in de winkelwagen (BOEK NU) voor de dagoptie die het beste in je agenda past.

vr 14 - za 15 - ma 17 juni: FULL PACKAGE BIERBROUWEN

  • syllabus en werkbladen
  • volle dag basistheorie bierbrouwen door brouwleermeester Peter + demo BrewMonk
  • volle dag praktijk in de pittoreske professionele brouwerij onder begeleiding van Peter en de brouwer des huizes
  • volle dag labotechnieken met low cost labomaterialen, basis creatie eigen bierrecept, basis sensory tasting (flavors en off flavors)
  • drank, lunches & degustaties
  • bierpakket om thuis na te genieten
  • ..en heel veel fun samen met een team van andere hobby- en microbrouwers

vr 14 juni: THEORETISCHE BASISKENNIS BIERBROUWEN + demo met automatische brouwketel (BrewMonk)

 

  • theoretische uitleg van brouw(leer)meester
  • een brouwsel met BrewMonk wordt opgestart en loopt terwijl er les wordt gegeven
  • syllabus (brouwgranen & mout, hop, gist, water, mouten, gisten, conditioneren, bottelen, bieranalyse, meten = weten)
  • lunch & drank

Het geheel wordt afgerond met een gezellige babbel tijdens een korte tasting van de huisbereide bieren.


za 15 juni: METEN, WEGEN, OORDELEN & TELLEN

 

  • theoretische uitleg van brouw(leer)meester (met werkblaadjes)
  • labotechnieken met low cost labomaterialen (oa gisten kweken)
  • basis creatie eigen bierrecept
  • basis sensory tasting (flavors en off flavors)
  • lunch & drank

Het geheel wordt afgerond met een gezellige babbel tijdens een korte tasting van de huisbereide bieren.


ma 17 juni: WORKSHOP BIERBROUWEN in de brouwerij

 

  • volle dag praktijk in een pittoreske professionele brouwerij met lange familietraditie
  • volledig onder begeleiding van brouwleermeester Peter en de brouwer des huizes
  • kort ontbijt, lunch & drank
  • bierpakket om nog eens na te genieten

Het geheel wordt afgerond met een gezellige babbel tijdens een korte tasting van de huisbereide bieren.

Uitverkocht

BREWbootcamp@brouwerij VanDenBossche

€ 499,00
Uitverkocht

BREWbootcamp@brouwerij VanDenBossche

€ 499,00

Kies de optie die het beste voor je past.

Full package (499,-)

Basistheorie (149,-)

Quality control, labotechnieken, bierrecept & tasting (149,-),

Brouwdag (199,-)

Fikse korting

BREWed is erkend opleider van Alimento - de overkoepelende organisatie van de voedingsnijverheid. Ben je werknemer van een brouwerij (of ander bedrijf met Paritair Comité 118/220), dan kan je samen met nog 2 andere werknemers genieten van een korting tot 150€/werk- en compensatiedag. Check dus snel of je werkgever lid is van Alimento!