VOOR DE BROUWER EN STOKER, België en Nederland

die de verplichte administratie tot een mum van tijd wil reduceren

De brouwer brouwt met passie. Helaas is de techniek van het bierbrouwen zélf slechts een klein onderdeel van wat er op het pad van een commercieel brouwer komt. Iets waar hij meestal weinig plezier aan beleeft, is de administratie. Er valt niet aan te ontsnappen aan de vaak verwarrende materie. En soms wordt het allemaal toch wel écht een wirwar. Een hectische periode in je brouwerij kan al snel eindigen in het verwaarlozen van die voorraadfiches, brouw- & e-AD-aangiftes, leeggoed, werkregisters, lotnummers,… Herken je dit?

BREWmasterclass over accijnzen en voedselveiligheid in de brouwerij

Begin je al te zuchten bij het horen van FAVV, AAD&A en alles wat met brouwadministratie te maken heeft? Onze sprekers proberen om je op een vlotte manier op weg te helpen bij het legaal brouwen van je alcohol voor commerciële doeleinden. En zoals steeds tijdens een BREWmasterclass delen de aanwezigen hun ervaringen, waardoor je alleen maar naar huis gaat met nieuwe inzichten. Het kost je niet veel geld en moeite en het kan je alleen maar miserie achteraf besparen. Dus waarom zou je dat dan niet doen?

Zelf je brouwdata ingeven of automatisch via een software speciaal voor brouwerijen?

Voor wie?

 • Je wilt een commercieel brouwerij / stokerij starten en wil alles eens op een rijtje hebben.
 • Je bent al een tijdje als commercieel brouwer / stoker bezig, maar er zijn toch nog een aantal zaken waar je geen grip op hebt.
 • Je bent op zoek naar een goede digitale oplossing om je administratie te vereenvoudigen
 • Je bent huurbrouwer en verkoopt alcoholische dranken aan andere bedrijven en particulieren
 • Je bent hobbybrouwer en wil niet dat er onnodige gezondheidrisico’s aan je producten kleven.

Op het programma:

 • Intro administratie in de brouwerij, Peter Croonenberghs (Brombeercompagnie)
 • Voedselveiligheid, Stijn Hermans (FAVV)
 • Accijnswetgeving in de praktijk, Laurens Roelens (Douano)
 • Q&A
 • bezoek aan de brouwerij

Als medewerker van de FAVV en voormalig docent voedingstechnologie heeft Stijn Hermans ondertussen meer dan 900 opleidingen. Zijn expertise - etikettering, allergenen en bierbrouwen - maken hem bijzonder geschikt om ons tijdens een sessie wegwijs te brengen in de steeds toenemende reglementeringen voor brouwerijen.

Laurens Roelens heeft expertise in accijnswetgeving en stelt deze - via Douano - ten dienste van brouwers, drankenhandelaars & importeurs. Hij ontwikkelde een betaalbare, online oplossing waarbij ondernemers in de drankensector met minimale inspanningen aan de administratieve verplichtingen kunnen voldoen.

 
Datum: donderdag 10 oktober, 18h30 - 21h30
Locatie: Brouwerij 't VerzetGrote Leiestraat 117, Anzegem 8570
Basistarief: 99€
Vroegboek: 85€ (tem 10 september)

Fikse korting

BREWed is erkende opleider van Alimento - de overkoepelende organisatie van de voedingsnijverheid. Ben je werknemer van een brouwerij (of ander bedrijf met Paritair Comité 118/220), dan kan je samen met nog 2 andere werknemers elk genieten van een korting van 75€ als compensatie voor je niet-gewerkte (gecompenseerde) uren.