HOME » OPLEIDINGEN » START » BREWtaste

BREWtaste voor STARTERS

Uitgelezen voor elke liefhebber van craft beer en voor wie nieuwsgierig is hoe het er in de ambachtelijke brouwerij om de hoek eigenlijk aan toe gaat. Iedereen is welkom: ervaring & voorkennis zijn niet belangrijk, maar wel de volle goesting. Ook voor bierhandelaars, uitbater biercafé & bierrestaurant en andere professionele bierkenners.

BREWed taste:-voor elke liefhebber van craft beer en voor wie nieuwsgierig is hoe het er in de ambachtelijke brouwerij om de hoek eigenlijk aan toe gaat

Tijdens deze workshops leer je bier brouwen in een commerciële microbrouwerij . Je vormt samen met de andere deelnemers het ad-hoc brouwteam van de dag. Het te brouwen bier wordt door de gastverlenende brouwer gekozen; huismerk of een experimenteel recept. Het brouwen wordt aangevuld met een sessie degustatie van speciaalbieren met degustatiefiche. Je krijgt een set van het lokale bier en bij bottelen krijg je nogmaals van het eigen gebrouwen nat mee naar huis. 

Brouwen wordt hier een ware belevenis.......Er wordt ’s morgens al onmiddellijk na een heel korte intro aangevangen met de voorbereidingen: malen en schroten, water verwarmen,…. daarna volgt wat tijd voor kennismaking en introductie tot het verdere brouwproces. We houden dit kort, want we willen vooral veel zien en zelf doen. Enthousiasme en teamspirit van lesgever en brouwer van het huis werkt aanstekelijk ! En op het einde van de dag heb je als volwaardig lid van het ad hoc brouwteam zelf meegewerkt aan het produceren van een heerlijk biertje! 

Op gepaste tijdstippen worden lunch & degusties voorzien, zodat je niet met een lege maag de dag moet rondkomen!BREWed - de mobiele brouwacademie

BREWed basis leer bier brouwen voor beginner

KIES JE STARTOPLEIDING