BREWed gaat terug van start.vanaf 30 juni. Registreer zonder betalen!

HOME » start » BREWtaste

BREWtaste

Leer de basitechnieken van bier brouwen tijdens een BREWtaste in de dagdagelijkse praktijk van een microbrouwer

voor STARTEND brouwer

Heb je als groot bierliefhebber, drankenhandelaar of horeca-uitbater keuzestress uit een bieraanbod dat de laatste jaren explosief is gegroeid? En heb je de brouwklok wel al eens horen luiden, maar weet je niet precies waar de roerstok hangt?

… dit terwijl je heel vaak om jouw kennis & advies wordt gevraagd?

BREWtaste is hier dan een ware aanrader! Je brouwt samen met brouwmeester Peter en proeft zo van het eeuwenoude Belgische brouwvak in een lokale microbrouwerij!

Proeven staat hier uiteraard ook voor bierproeven. Op een leuke & interactieve manier maak je kennis met het overheerlijke gerstenat… en dit met de inzichten van een écht zytholoog!

BREWtaste ...

 

 • ... een DAGACTIVITEIT in een LOKALE MICROBROUWERIJ, gevuld met brouwen en bier proeven. We gaan dus al in de vroege uurtjes van start.

 

 •  ... alle nodige stappen van het BROUWPROCES ZELF UITVOEREN. Je gaat schroten, maïschen, filteren & spoelen, koken, koelen, pitchen… wegen, meten, controleren. Het volledige brouwproces wordt begeleid door Peter Croonenberghs. Tussendoor introduceert hij je in de wereld van de bierstijlen. Met meer dan 20 jaar ervaring als docent brouwen in het volwassenonderwijs weet hij zich als geen ander aan te passen aan het niveau van de deelnemers. De brouwer van het huis houdt uiteraard een oogje in het zeil, want we brouwen een biertje uit zijn assortiment. Hij is ook altijd bereid om zijn brouwinstallatie tijdens een rondleiding toe te lichten.

 

 • ... je SMAAKPAPILLEN PRIKKELEN tijdens een proeverij van het assortiment lokale biertjes (en dus ook het zelf gebrouwen biertje) & met de hulp van een ZYTHOLOOG je eerste degustatiefiche invullen.

 

 • ... vereist GEEN KENNIS OF ERVARING.

 

 • ... gewoon LEKKER NAGENIETEN met een biertje! Het vergisten en bottelen laten we aan de brouwer over.

Bierproeverij met Belinda Eelbode van Beer-to-Taste

BELEEF, PROEF EN ONTDEK BIER & BROUWEN

met bierkennis & brouwervaring in de praktijk van een microbrouwerij


 • Maximaal 15 personen kunnen deelnemen aan een BREWtaste.
 • Deelnemers moeten minimaal 18 jaar zijn.
 • Om veiligheidsredenen wordt gevraagd stevig, watervast schoeisel te dragen. Wie wenst kan ook een schort meebrengen.
 • Een lunch word je aangeboden.
 • Je krijgt 12 flesjes van het huismerk mee om nog na te genieten. Je bent uiteraard ook vrij om nog meer van het assortiment van de gastverlenende brouwerij te ontdekken. Aankoop regel je dan met de brouwer zelf.
 • Bottelen gebeurt tussen 1 à 2 maand na de brouwdag. Indien gewenst kan je ons een seintje geven of je hier aanwezig bij wilt zijn.

Deskundige bierproeverij met zytholoog Sofie Devriendt

Zin om met je vereniging, sportclub, vrienden samen te brouwen? Groepsinschrijvingen zijn mogelijk vanaf 10 deelnemers. De kostprijs bedraagt €175 incl/pp. Jullie gaan dan naar huis met een vaatje (20 liter) van eigen gebrouwen nat.


BREWed - mobiele brouwacademie

voor startende brouwers en andere bierliefhebbers

KIES JE START MODULE

Basisopleiding bierbrouwen voor beginners.

KRIJG ALS EERSTE EEN UPDATE van ons aanbod IN JE INBOX

De workshops worden momenteel slechts op vraag ingericht. Ze gebeuren tijdens de brouwdagen van onze partners en samen met leermeester Peter. Heb je interesse, vul dan onderstaand formulier in.