Peter Croonenberghs @ NABLAB Brewing Conference

PETER CROONENBERGS ir | Brombeercompagnie - CVO Gent

Meer dan 30 jaar geleden begon de carrière van Peter. Als ingenieur bier brouwen bij de toenmalige Brouwerij Artois vond hij een structurele basis om diverse microbrouwerijen in running te houden. Na een rondrit in kleine brouwerijen in Vlaanderen, Wallonië & Noord-Frankrijk besliste hij om leraar te worden. Lesgeven is Peters tweede natuur. Zo is hij ondertussen al een kleine 20 jaar ‘de brouwmeester’ in het volwassenenonderwijs in Gent. Door zijn diepgaande interesse voor vernieuwing in brouwerij-infrastructuur richte Peter zijn Brombeercompagnie op voor advies, planning & installatie van kleinschalige brouwerijen. Peter in het kort? Gedreven, gepassioneerd & bescheiden gaat hij brommend door het leven.

Joeri De Maere @NABLAB Brewing Conference

 

JOERI De MAERE master ir | master ir | PALL

Joeri is ingenieur sterkstroom en automatisering en bracht de eerste 20 jaar van zijn carrière door in de proceswereld. Het is hier dat hij in aanraking kwam met de brouwerijsector en besefte dat hij zich als een vis in het water voelde in de wereld van het bier. Hij besloot van zijn passie zijn beroep te maken en in de brouwerij sector aan de slag te gaan. De mix van kennis van microbiologie tot proces zijn hierbij zijn grootste troef.

ELIA  MYNCKE master ir | Innovation centre for Brewing & Fermentation (UGent/HOGENT)

Elia behaalde zijn master in de bio-ingenieurswetenschappen in juni 2021. Nadien volgde hij zijn passie voor brouwen en fermentatie door aan de slag te gaan als wetenschappelijk onderzoeker op het TETRA-project NABLAB, uitgevoerd aan het IBF (UGent/HOGENT) met KU Leuven Gent als onderzoekspartners. De afgelopen twee jaar heeft zijn onderzoek zich gericht op het gebruik van commercieel beschikbare alternatieve gisten voor de productie van niet- en laag-alcoholische bieren. Hierbij werd ook het potentieel van diverse alternatieve (on)gemoute grondstoffen geëvalueerd, om de fysicochemische en sensorische eigenschappen van deze innovatieve NABLAB verder te verbeteren.

LUC AEYELS ir | Masterfilter - UniTec

Luc is ingenieur Biochemie met specialisatie brouwerij en ingenieur in de milieusanering.

Na zijn legerdienst heeft hij heel zijn carrière in de voedingsindustrie gewerkt en dit meer specifiek als leverancier. Hij is bedrijfsleider van de firma’s Unitec NV en Masterfilter NV.

Unitec is gespecialiseerd in het ontwikkelen, bouwen en opstarten van procesinstallaties voor de brouwerij en softdrink industrie en dit met een ervaring van bijna 30 jaar. Masterfilter is leverancier van filtratiesystemen voor verscheidene industrieën waaronder ook brouwerijen en softdrinkbedrijven.

BEN SOUFFRIAU dr | AB BioTEC

Als global director productontwikkeling & toepassingen is Ben verantwoordelijk voor brouwtechnologie en de ontwikkeling van ingrediënten bij AB Biotek. Hij ondersteunt brouwers wereldwijd bij het toepassen van de nieuwe lijn biergist, genaamd Pinnacle. Ben heeft meer dan 15 jaar ervaring in brouwen en fermentatie, zowel in de academische wereld als in de industrie. Voordat hij bij AB Biotek kwam, behaalde Ben een doctoraat in de biotechnologie aan de KU Leuven en werkte als wereldwijde fermentatiewetenschapper en productontwikkelaar bij AB InBev. Ben heeft uitgebreide ervaring met de productie van alcoholvrij bier; hij ontwikkelde en implementeerde verschillende nieuwe alcoholvrije bierproducten in verschillende brouwerijen en heeft praktische ervaring met de meeste technologieën voor laag-alcoholische dranken.

 

ALEXANDRE THOMAS master | Metarom Benelux

Met een masterdiploma in Aroma- en Parfumtechniek van de Universiteit van Montpellier op zak, begon hij zijn carrière als junior-aromaticus bij Metarom Benelux. Daar heeft hij zich bekwaamd in de wereld van bier door aroma's en toepassingen te ontwikkelen voor brouwersklanten. Vandaag de dag, met de toenemende populariteit van alcoholvrij bier, staat hij voor nieuwe uitdagingen op het gebied van aroma's.

MICHAEL DAHMEN dr | Lanxess

heeft Brewing en Beverage Technology gestudeerd aan de Technische Universiteit van München-Weihenstephan en heeft een PhD in natuurwetenschappen. Daarnaast behaalde hij zijn diploma in economie voor ingenieurs aan de Open Universiteit Hagen. Na ongeveer tien jaar te hebben gewerkt in onderzoek en ontwikkeling, met een sterke focus op aseptische bottel- en verwerkingstechnologie bij multinationale bedrijven in de drankenproductie, leidt hij het Technical Support Team voor de business line Beverage Technology binnen de business unit Material Protection Products van LANXESS Deutschland GmbH.

VIJAY NAHAR master | Lanxess

heeft Biomedische Wetenschappen (BSc) gestudeerd met als specialisatie Microbiologie en heeft een MBA van de Aston University, VK. Hij heeft 13 jaar gewerkt in de drankindustrie bij Lanxess met een sterke focus op het VK, Ierland, de VS en Europa. Vijay heeft een technische, verkoop- en commerciële achtergrond met ervaring in het werken met grote multinationale voedings- en drankorganisaties en fabrikanten over verschillende regio's in zowel de niet-alcoholische als alcoholische sectoren om microbiologische stabilisatieoplossingen te bieden. Hij leidt een team als Hoofd Verkoop voor Zuid-Europa voor de drank- en voedingslijn binnen de afdeling Materiaalbeschermingsproducten.