Een dagje praktijk in de authentieke brouwerij Van Den Bossche

BREWpractice - een dag bierbrouwen@brouwerij Van Den Bossche

Tijdens de doordeweekse brouwdag gaan we voor een dagje praktijk in de familiebrouwerij Van Den Bossche. Brouw(leer)meester Peter leert je hoe het allemaal in zijn werk gaat. Handen uit de mouwen!

Want zoals jullie weten, is brouwen een noeste arbeid die in de vroege gouden uurtjes start. Een dag boordevol actie als loodgieter, sanitair controleur, poetsexpert … en bovenal een kok die zorgvuldig de opeenvolgende stappen van een recept met mout, water, hop & gist verrijkt met andere aroma’s en die omtovert tot een godendrank voor de vele bierliefhebbers die deze wereldbol bevolken.

Vele handen maken het werk natuurlijk zachter! En het leuke is dat je van alle andere minder leuke zaken zoals marketing en verkoop, accijnzen etc geen fluit moet aantrekken. Gewoon brouwen, ....zoals je altijd hebt gewild. Tussen het brouwen door zijn er natuurlijk ook veel vrije momenten. Maar wees gerust, er valt genoeg tussendoor te vertellen en te ontdekken op de eeuwenoude site.

 

onze gastbrouwerij voor BREWpractice & BREWbootcamp

Brouwerij Van Den Bossche is een geklasseerde brouwerij in het Oost-Vlaamse Herzele. De brouwerij werd opgericht in 1897 en is nog altijd in handen van dezelfde familie. Hoewel de huidige bieren met moderne apparatuur worden gebrouwen, onthullen nog heel wat vernuftige spullen het brouwen van weleer. Bieren van het huis: Buffalo, Lamoral, Zatte Rita, Licinius, Pater Lieven..de kerstpater.


Prijs: 199,-             

 

  • volle dag praktijk in een pittoreske professionele brouwerij met lange familietraditie
  • volledig onder begeleiding van brouwleermeester Peter
  • lunch
  • natuurlijk wordt er ook gedegusteerd & krijg je een bierpakket om nog eens thuis na te genieten.
  • en heel veel fun samen met een team van andere hobby-& microbrouwers

Fikse korting 

BREWed is erkend opleider van Alimento - de overkoepelende organisatie van de voedingsnijverheid. Ben je werknemer van een brouwerij (of ander bedrijf met Paritair Comité 118/220), dan kan je samen met nog 2 andere werknemers genieten van een korting tot 150€/dag. Check dus snel of je werkgever lid is van Alimento!

Uitverkocht

BREWpractice@VanDenBossche

€ 199,00
Uitverkocht

BREWpractice@VanDenBossche

€ 199,00

Datum: maandag 17 juni 24: 6h30 - einde brouwdag

Locatie: Brouwerij Van Den Bossche, Sint-Lievensplein 16, 9550 Herzele (Oost-Vlaanderen)