HOME » BLOG » BREWpractice Ervaring opdoen in microbrouwerij

BREWpractice Ervaring opdoen in microbrouwerij

Brouwen is een vak. Tijdens een BREWpractice doe je ervaring op in de praktijk van een microbrouwerij.

Brouwen is leuk – brouwen is een vak! Met onze brouwopleidingen neemt BREWed je verder dan grote potten & gasbranders in garage, tuin of keuken. Als starter of hobbybrouwer kun je immers heel wat ervaring opdoen door het brouwen te leren op de (commerciële) werkplek van een niet-geautomatiseerde microbrouwerij.

BREWpractice is een laagdrempelige workshop met als uitgangspunt praktijkervaring opdoen in de professionele settings van een microbrouwerij.

De betere brouwer observeert met een scherp oog

 

Elk stadium van het brouwproces vereist specifieke aandacht: de kwaliteit en het correct afwegen van je mout, hop, gist & water, het exacte moment van maïschen & koken bij de juiste temperatuur, het overbrengen van wort tussen verschillende ketels & van ketel naar gistkuip, de zuiverheid van je leidingen, pompen & filters,…  Het correct opvolgen van elk detail is vitaal voor de kwaliteit van je bier! Ervaring helpt!

 

Voor een beter bier moet je je tijd nemen. Als je vakkundig correct bier wil brouwen en je alle aspecten van a tot z wil uitvoeren, dan is een volledige werkdag vereist. Gisting en lagering komt er dan ook nog bij! Optioneel bij de BREWpractice workshop kunnen er met de gastverlenende brouwer afspraken worden gemaakt.

Wat kun je na een BREWpractice bij BREWed-de mobiele brouwacademie?

 

Tegen het einde van een BREWpractice workshop heb je de eerste inzichten verworven in de dagdagelijkse praktijk van een microbrouwer en heb je ongetwijfeld de smaak te pakken.

 

  • BREWed zet hier maximaal in op verschillende brouwmogelijkheden en vanuit verschillende invalshoeken. Daarom worden de BREWpractice workshops in verschillende microbrouwerijen ingericht. Elk met voor- en nadelen van de beschikbare infrastructuur, elk met inzichten van eigenzinnige, creatieve microbrouwers. De microbrouwerij is de plek bij uitstek om te focussen op aspecten waar je nog niet bedreven in bent. Ontdek onze partners.

 

  • Brouwmeester Peter -bierbrouwer en leermeester met jarenlange ervaring en tevens installateur van brouwerijen– is uiteraard vertrouwd met de infrastructuur en de brouwers. Lees meer over Peter.

 

  • De workshops worden in kleine groepen aangeboden om de persoonlijke begeleiding te blijven garanderen. De deelnemers vormen het ad-hoc brouwteam van de dag en zijn dus gedurende het volledige proces samen bezig, ze zoeken samen naar oplossingen & verbeteringen. Tegen het eind van een BREWpractice workshop heb je vast en zeker nieuwe brouwvrienden. Laat je inspireren door onze sfeerbeelden.

 

  • De BREWpractice workshops nemen je telkens mee tijdens een doordeweekse brouwdag van een microbrouwer. Na een aantal sessies ben je vertrouwd met de typische productieproblemen en heb je kennis over hoe belangrijk het is om een consistente kwaliteitscontrole uit te oefenen. Bekijk ons aanbod voor startend brouwer & hobbybrouwer.

BREWpractice workshop@brouwerij Stokhove
Jan en Levi verwelkomen BREWed voor de BREWpractice workshop

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.