HOME » MASTERCLASSES » BREWmasterclass DryHop je mee?

Een BREWmasterclass gericht aan de brouwer die meer wil weten over deze populaire brouwtechniek. Biersommeliers, telers en hopfreaks kunnen zich uiteraard ook laten inspireren door deze niet te missen hopsessie.

We starten de namiddag luchtig met een bezoekje aan de hopboerderij. Je krijgt van hopboerin Benedikte een actieve gidsbeurt rond plukmachinedroogast en uiteraard de hoppevelden. Zij fascineert jullie met het verhaal van de Belgische Hop en de Poperingse Hopscheuten en toont haar passie voor de werkzaamheden die hiermee jaarrond gepaard gaan. 

bezoek aan de hoppevelden tijdens de BREWmasterclass DryHop je mee?
BREWmasterclass DryHop je mee

Wie oordeelt mee over het resultaat van Peters experiment?

Peter zoomt in op hop en dry hopping tijdens de BREWmasterclass DryHop je mee?

Hierna trekken we ons terug in het zaaltje van de hopboerderij waar Peter onweerstaanbaar inzoomt op hop en dry hopping: de techniek, tijdstip en materialen, de PROs en CONs. Het theoretische plaatje wordt gestaafd met een experiment dat speciaal voor deze sessie werd uitgetest. Voorheen deed hij de test waarbij de timing van toevoeging werd onderzocht, nu ligt de focus op 'dosis'. Ruiken en smaken zal er dus zeker bij horen!


Prijs: 99,-            Online vroegboek: 85,-

Wat je hiervoor terugkrijgt:

  • inleidende rondleiding in hopboerderij tijdens hoppluk met Benedicte
  • theorie met presentatie en resultaat experiment over dry hopping door Peter
  • degustatie & hongerstiller

Timing & Locatie: vrijdag 27 augustus, 17h30 - 20h30 in ’t Hoppecruyt in Poperinge, een ecologisch hopbedrijf dat volgens de modernste teelttechnieken 10 ha clean green hop teelt – aromahop voor streekbieren is hun prioriteit.WEBSHOP