Editie 3 van de BREWbootcamp wordt een stevige 3-daagse vol ontdekking & socializing in een échte (commerciële) microbrouwerij.

 

BREWbootcamp21 in brouwerij Van Den Bossche

Je maakt als groot bierliefhebber op een toegankelijke manier kennis met de theoretische basisbeginselen van het bierbrouwen; je leert de noodzakelijke labotechnieken; je gaat aan de slag als leerling-brouwer & maakt kennis met de ingrediëntenmarkt en leert een eigen bierrecept creëren. Als toemaatje word je ingewijd in de wereld van sensory tasting – de basis om (off-) flavors in bier te leren herkennen. Met een beetje geluk moet er in de brouwerij ook gebotteld worden. Degusteren hoort er natuurlijk ook bij.

De drie broers Karel, Edward en Antoon zijn onze gastheren. Ze demonstreren een staaltje creativiteit met oude zure bieren. 

Alle technieken die op schaal van een microbrouwerij toegepast worden, gelden uiteraard ook in een huisbrouwerij. 

Alles gebeurt onder deskundige begeleiding van Peter Croonenberghs. Met een jarenlange ervaring als hobbybrouwer, microbrouwer en industrieel brouwer weet hij als geen ander een goede vertaalslag te maken van theorie naar praktijk.


Locatie: Brouwcompagnie Rolling Hills in Oudenaarde (Oost-Vlaanderen).

do 30 juni: 9h00 - 16h00 theorie in een notendop; Hans Theunissen komt ons in de namiddag vervoegen met een uiteenzetting over Brouwland
vr 1 juli: startuur wordt meegedeeld tijdens de eerste dag tijdens deze brouwdag brouwen met z’n allen het keuzebiertje van de brouwer des huizes
za 2 juli: 9h00-16h00 technieken in low-budget labo voor de hobby- & microbrouwer; het geheel wordt afgerond met een gezellige babbel tijdens een korte SENSORY tasting en een degustatiesessie

Prijs: 475,- (incl)

vroegboek 450,-

Hiervoor krijg je terug:

  • theoretische uitleg van brouwmeester (met syllabus)
  • labotechnieken met low cost labomaterialen
  • basis sensory tasting
  • interventie van Brouwland, leverancier van brouw-ingrediënten en brouwapparatuur
  • brouwen in de microbrouwerij
  • drank, lunches & degustaties
  • goody bag van Brouwland
  • bierpakket om thuis na te genieten

De meerwaarde van de BREWbootcamp?

teamgericht - man-tot-man interactie - volledig plaatje van het brouwproces in 3 dagen tijd - openhartig gesprek met de eigenaar-brouwer… veel fun en antwoord op al je vragen - kan zeker van toepassing zijn als je effectief wil starten; (minimum 5 deelnemers - maximum 10)

Geen kennis of ervaring vereist.

Meerwaarde van de BREWbootcamp: je brouwt in team en wordt ondergedompeld in de wereld van een commerciële microbrouwerij.

ACTIE 'VRIENDENDIENSTBOOTCAMP22'

bij betaling van een bijkomende partner, krijg je 10% korting op het volledige bedrag. Deze actie is geldig zolang er voldoende plaatsen vrij zijn (zie webshop)


Partners

Peter Croonenberghs @ Brombeercompagnie

Karel, Edward & Antoon @ Brouwcompagnie Rolling Hills

Hans Theunissen @ Brouwland


Sfeerbeelden van voorbije BREWbootcamps


Geïnteresseerd ? Duid je niveau en interesses aan in onze nieuwsbrief, zodat je info en updates op maat krijgt, rechtstreeks in je mailbox.