HOME » BREWED » Onze partners

COLAB met professionele bier- & brouwliefhebbers


Alle partners dragen het ambachtelijk bierbrouwen hoog in het vaandel.

Brombeer Compagnie

bromt beter bier

 

helpt brouwerijen opstarten en beter bier brommen

bromt goede raad en zoekt praktische oplossingen voor allerhande problemen met dranken

geeft opleidingen

bromt ook zelf

Brouwerij Van Den Bossche is een authentieke brouwerij in het Oost-Vlaamse Herzele. De brouwerij werd opgericht in 1897 en is nog altijd in handen van dezelfde familie. Hoewel de huidige bieren met moderne apparatuur worden gebrouwen, onthullen nog heel wat vernuftige spullen het brouwen van weleer.


BREWed werkt samen met ambachtelijke bierbrouwers die hun faciliteiten ter beschikking stellen voor een kwaliteitsvolle brouwervaring :

Brouwerij Stokhove

Jan en Levi begonnen hun eigen brouwerij ‘Stokhove’ in 2011, genoemd naar de buurt in Waardamme waar ze wonen.
Na het behalen van hun diploma tot brouwer aan de Brouwschool van Gent, begonnen ze direct met het maken van prijswinnende bieren.
De geprezen Waardamse Triple is hun grootste succes geworden tot nu toe, gemaakt van hun eigen uniek recept.

Dutch Bargain - De Drie Koningen

Wij zijn Dutch Bargain. Gedreven door avontuur, beleving en kwaliteit. Dat is terug te vinden in onze bieren. Wij brouwen om een nieuwe dimensie te geven aan de wereldse biercultuur, vanuit het mooie Zeeland. Onze bieren zijn impulsief en ondeugend. 


Brouwerij De Meester

Hier hebben ze van hun hobby en passie voor het bierbrouwen sedert 1 januari 2018 een fulltime job gemaakt en hopen ze zo bij te dragen om de traditie van artisanaal bierbrouwen mee in stand te houden.

Al hun bieren worden in de microbrouwerij volgens het traditioneel brouwproces met uitsluitend natuurlijke grondstoffen te Stasegem gebrouwen.

 

Brouwerij DOK's

Filip wil de traditie van de kleinschalige brouwerijen en de lokale hopcultuur mee in stand houden. Zijn bieren worden gebrouwen met uitsluitend natuurlijke grondstoffen en volgens traditionele brouwprocessen; nu ook brouwt hij met zelf geteelde hop. 



Tijdens de BREWmasterclasses geven experten het beste van zichzelf om een diepgaande training te geven. Dit zijn onze sprekers:

Vinicius Aversari Martins - gastspreker  BREWed

Vinicius Aversari Martins

Tot 2016 professor aan het Departement Boekhouden aan de Universiteit van São Paulo, begon met een huisbrouwerij in Brazilië, en vervolmaakte zijn kennis door twee brouwopleidingen te volgen in België. Sinds hij naar België verhuisde, is hij zich blijven wijden aan zijn hobby met zijn 'microbrouwerij' Brabbel. Professioneel gezien houdt hij zich bezig met adviesactiviteiten; zijn expertise: IFRS-rapportering en Company Valuation.

Miel Bonduelle- gastspreker  BREWed

Miel Bonduelle

Met een diploma handelswetenschappen op zak deed Miel tot 2017 de Face to face Marketing & Sales voor Hello Fresh, Clini Clowns, 11-11-11,...Nu leidt hij -als mede-oprichter van Beerselect- de sales en marketing in goede banen. Hij behaalde ook het diploma biersommelier.

Ian Morbée

Na een basisopleiding in St. Jan Bergmans te Merksem, werd het al duidelijk dat er een kleine technieker in zat. Bij Gillain in Aartselaar bouwde hij de dienst naverkoop uit, verzorgde hij de sales en gaf opleidingen. Nu versterkt hij het verkoopsteam van Verder nv in Aartselaar en is hij verantwoordelijk voor de verkoop van o.a. de Packo pompen aan de eindgebruikers binnen België.   

Ian Morbée- gastspreker  BREWed

Isabelle Coucke

Na haar opleiding als landbouwkundig ingenieur aan de Universiteit Gent, startte Isabelle 30 jaar geleden haar loopbaan bij de Packo ‘familie’ in Zedelgem: eerst bij Packo Agri dan bij Packo Inox (nu Fullwood-Packo) als projectingenieur & Area Sales Manager Cooling Technologies. In 2018 nam ze de uitdaging aan om als Key Accountmanager Pumps bij Packo Inox in Diksmuide haar carrière bij Packo een nieuwe richting te geven.

Isabelle Coucke- gastspreker  BREWed
Peter Croonenberghs- gastspreker  BREWed

Peter Croonenberghs

Brouwingenieur met meer dan 30 jaar ervaring in verschillende domeinen van de brouwerijwereld, gaande van ingeneering & opstarten van (micro)brouwerijen samen met ervaren constructeurs, betrouwbare leveranciers en installateurs tot brouwtechnisch & biergerelateerde consulting. Bovenop is hij een gepassioneerd lesgever in bier brouwen (in avondschool) én fier brouwer met eigen biertjes. Jan Van Eyck tripel en Freddy Export.

Peter Vandecaveye: gastspreker BREWed

Peter Vandecaveye

Met een universitaire opleiding media en communicatie en 20 jaar ervaring als operationeel- en projectmanager begon Peter in 2015 met zijn eigen communicatiebedrijf Connectingdots BV.  Als biersommelier startte hij het platform Vlaamse Brouwers en Brewers from Belgium. Hij zorgt voor communicatieve ondersteuning van brouwerijen en promoot de biercultuur.

Nicolas Soenen

Als handelsingenieur afgestudeerd begon hij zijn carrière bij Duvel Moortgat, waar hij gedurende een 14-jarige carrière verschillende wegen in Duvel Moortgat heeft bewandeld (Sales Representative Vedett, Key Accountmanager Horeca, Beer Ambassador & Export Manager). Daar bovenop behaalde hij een diploma zythologie en genoot hij basisopleiding brouwen. Nu is hij actief als Regional Sales Manager voor de Benelux en Spanje bij Yakima Chief Hops.

Nicolas Soenen: spreker bij BREWed

Jos Haeck

Met een diploma technisch ingenieur in de fermentatietechnologie op zak, heeft 40 jaar gewerkt in de moutleveringsindustrie, van moutproductiespecialist, gerst-agronoom, bedrijfs- en moutauditor tot HACCP, QA en QC. Hij begon als jonge kwaliteits- en productie-ingenieur, later als plantmanager, statutair directeur en operationeel directeur in The Swaen en Maltings Kloosterzande. In 2013 richtte hij zijn eigenbedrijf Food & Beverages Ingredients Holding op.

Benny Vanheule

stelt  zijn jarenlange ervaring op het gebied van centrifuge, reiniging & desinfectie ten dienste van zijn klanten in combinatie met het productengamma in zijn uitgebreide stock aan ingrediënten voor bier - voornamelijk gericht aan de commerciële microbrouwer.


BREWed werkt ook samen met bedrijven die voor extra omkadering aanbieden voor onze activiteiten.


Beer-to-taste

De passie van Belinda draait volledig rondom bier en het begeleiden van bierliefhebbers uit de gehele wereld, een teambuilding, een bierwwandeling...
Genieten van een rondje roodbruin tot originele tours volledig op maat; letterlijk proeven van die fascinerende bierwereld tot aan de roerkuip toe

BOM's brewery

Vroeger beschikte elke brouwerij over een eigen mouterij. Vanuit deze traditie bakt Bert Van Hecke, moutbakker en brouwmeester, zijn mouten als eerste echte moutbakker ter wereld zelf in een omgebouwde koffiebrander.  Het gaat om nieuwe mouten die hij speciaal voor de Triporteurbieren ontwerpt.  Met de unieke en artisanaal huisgemaakte mouten en een geheime samenstelling van ingrediënten brouwt Bert zijn eigenzinnige Triporteurbieren.

’t Hoppecruyt

Op deze dorpsboerderij wordt er kennis gemaakt met de hedendaagse teelttechniek en u kan genieten van het adembenemende hoplandschap. Je krijgt van de hopboerin een actieve gidsbeurt in het hopveld, rond de plukmachine en de droogast. In september krijgt je de hoppepluk te zien, samen met de verwerking ervan in hoppellets.

BeerSelect

is het geesteskind van drie jonge ondernemers én bierliefhebbers, Wout, Miel & Kasper. Hun doel? Authentieke Belgische craft beers van onder de kerktoren naar de hele wereld brengen. BeerSelect ziet zichzelf als  een incubator voor lokale microbrouwers, een hub van smaakinnovaties door kleine en ambachtelijke brouwerijen op vlak van sales, marketing, distributie  en productie te ondersteunen.

HVB-IMTC bvba distribueert geselecteerde ingrediënten voor de bierproductie met focus op micro-brouwerijen in België en de nabije buurlanden. Brouwen van bier is een ding, reiniging is minstens even belangrijk of zelfs het belangrijkste. Benny Van Heule stelt bovendien zijn jarenlange ervaring op het gebied van reiniging en desinfectie ten dienste van zijn klanten in combinatie met het productengamma van Tensio.

Reeds meer dan 300 jaar zet Timmermans de echte lambiektraditie voort. Dit unieke bier wordt op basis van 30% tarwe gebrouwen in de oudste nog actieve lambiekbrouwerij te Itterbeek. Aan de oorsprong van het bier ligt een klein wonder: de micro-organismen in de lucht in de Zenne-vallei komen in de mout terecht waardoor spontane gisting op gang komt. Sinds 1993 maakt dit authentieke erfgoed uit het land van het bier deel uit van Anthony Martins “Finest Beer Selection”.

Vlaamse Brouwers is een belevingsplatform dat via verschillende kanalen de mensen die interesse hebben in bier, authenticiteit en smaak, een ervaring wil aanbieden. We willen de mensen oprecht boeien met verfrissende, vertellenswaardige verhalen en informeren over de diversiteit in de brouwerswereld. Dit doen we via social media, bierpairings met uitgewerkte recepten, bierdegustaties, theatervoorstellingen en interviews.

Yakima Chief Hops is een wereldwijde leverancier van 100% telers van topkwaliteit hop en compromisloze service. Het is onze passie om brouwers de tools en informatie te bieden om iets speciaals te doen. Wij zijn hopmeesters, bierfanaten, boeren en families die een cultuur van trots, partnerschap en innovatie delen, gericht op duurzaam geproduceerde hopproducten en brouwoplossingen uit de Pacific Northwest (VS)

Sinds 1906 biedt The Swaen een uitgebreid assortiment ambachtelijke biermouten aan, toegewijd aan consistent hoogwaardige basis- en speciaal gebrande mouten voor een volledige assortiment bieren, van lagers tot artisanale donkere ales.

Alimento groepeert sectorale diensten voor voedingsbedrijven, Je kan er terecht voor opleidingen, personeels- en organisatieadvies, financiële voordelen en aanvullend pensioen. Alimento werkt samen met BREWed voor opleidingen bier brouwen voor operatoren van brouwerijen.


Wil je ook partner zijn van BREWed ?