Het kleine COVID-19 broertje van de BREWbootcamp wordt een stevige 3-daagse vol ontdekking & socializing in een échte (commerciële) microbrouwerij.

 

Je maakt als groot bierliefhebber op een toegankelijke manier kennis met de theoretische basisbeginselen van het bierbrouwen; je leert de noodzakelijke labotechnieken; je gaat aan de slag als leerling-brouwer & maakt kennis met de ingrediëntenmarkt. Als toemaatje wordt je kort ingewijd in de do’s en don’ts van sociale media en het belang van doelgroepbepaling, wat bijzonder van pas kan komen wil je je biercreatie tot bij de klant krijgen. Met een beetje geluk moet er in de brouwerij ook gebotteld worden. Degusteren hoort er natuurlijk ook bij.

BREWbootcamp in brouwerij Van Den Bossche

Met een jarenlange ervaring als hobbybrouwer, microbrouwer en industrieel brouwer weet dit vat vol kennis als geen ander een goede vertaalslag te maken van theorie naar praktijk.

Alle technieken die op schaal van een microbrouwerij toegepast worden, gelden uiteraard ook in een huisbrouwerij. Alles gebeurt onder deskundige begeleiding van Peter Croonenberghs.


Locatie:  Brouwerij Van De Bossche in Herzele (Oost-Vlaanderen), een authentieke brouwerij uit de 19° eeuw, die nog heel mooi toont hoe het brouwen weleer werd gedaan (uiteraard worden de huidige bieren met moderne apparatuur gebrouwen). 

do 1 juli: 9h00 - 16h00 theorie in een notendop; Nicolas Soenen komt ons in de late voormiddag vervoegen met een uiteenzetting over Yakimachief Hops
vr 2 juli: startuur wordt meegedeeld tijdens de eerste dag tijdens deze brouwdag brouwen met z’n allen het keuzebiertje van de brouwer des huizes
za 3 juli: 9h00-16h00 technieken in low-budget labo voor de hobby- & microbrouwer, aangevuld met interventie van Jos Haeck (The Swaen) en Peter Vandecaveye (Vlaamse Brouwers); Het geheel wordt afgerond met een gezellige babbel tijdens een korte tastingsessie

Prijs: 450,- 

Hiervoor krijg je terug:

  • theoretische uitleg van brouwmeester (met syllabus)
  • labotechnieken met low cost labomaterialen
  • interventie van hop- en moutleverancier
  • interventie van Vlaamse Brouwers
  • brouwen olv brouwmeester in de microbrouwerij
  • drank, lunches & degustaties
  • bierpakket om thuis na te genieten

De meerwaarde van de BREWbootcamp?

teamgericht - man-tot-man interactie - volledig plaatje van het brouwproces in 3 dagen tijd - openhartig gesprek met de eigenaar-brouwer… veel fun en antwoord op al je vragen - kan zeker van toepassing zijn als je effectief wil starten; (minimum 5 deelnemers - maximum 10)

Geen kennis of ervaring vereist.

Meerwaarde van de BREWbootcamp: je brouwt in team en wordt ondergedompeld in de wereld van een commerciële microbrouwerij.

ACTIE 'vriendendienst'

bij betaling van een bijkomende partner, krijg je 10% korting op het volledige bedrag. Deze actie is geldig zolang er voldoende plaatsen vrij zijn (zie webshop)


Partners tijdens de BREWbootcamp21

Peter Croonenberghs @ Brombeercompagnie

Nicolas Soenen @ Yakimachief hops

Peter Vandecaveye @ Vlaamse Brouwers

Jos Haeck @

The Swaen


Rating: 4.3333333333333 sterren
3 stemmen

WEBSHOP

BREWbootcamp21 in brouwerij Van Den Bossche