Een nieuwe reeks - ditmaal in Limburg

Het herkennen van smaken en afwijkende smaken in bier is een essentiële vaardigheid voor brouwers. Het stelt hen in staat om de kwaliteit van hun brouwsels effectiever te beoordelen en de nodige aanpassingen te doen tijdens het brouwproces. Door hun mogelijkheden voor reuk- & smaakherkenning uit te breiden, kunnen brouwers de algehele kwaliteit en consistentie van hun bieren verbeteren.

De BREWsensory wordt in een pakket van 4 workshops aangeboden - elke workshop duurt 3 uur. Wie kiest voor de afzonderlijke workshops, zal de opeenvolging het neuswerk - het proefwerk (basic) - het proefwerk (advanced) - de spiderman respecteren. Na vervollediging van het volledige programma wordt een certificaat overhandigd.

 

Data:

  • wo 6 sept (neuswerk)
  • wo 13 sept (proefwerk basic)
  • wo 20 sept (proefwerk advanced)
  • wo 27 sept (spiderman)

De volledige, 4-delige reeks gaat door in brouwerij Ter Dolen, telkens op woensdagnamiddag. Midden in het groene hart van Limburg, een moderne kasteelbrouwerij, abdijbieren van topkwaliteit, een prachtig terras dat doet wegdromen... ver terug naar de 16de eeuw, en veel verder terug in de tijd. Het diende in de middeleeuwen als zomerresidentie en later als refugiehuis voor de abten van de Abdij van Sint-Truiden. Een ideale locatie voor deze workshopreeks!

Locatie: kasteelbrouwerij Ter Dolen, Eikendreef 21, 3530 Houthalen-Helchteren


Prijs full package: 349,-  afzonderlijk: 99,-

10% korting vanaf 3 inschrijvingen op full package (code "TEAMBUILDING" in webshop)

 

  • volle dag praktijk in de professionele brouwerij volledig onder begeleiding van brouwleermeester Peter Croonenberghs; kort voor de workshop weten we welk biertje van het huis gebrouwen wordt 
  • lunch
  • natuurlijk wordt er ook gedegusteerd & krijg je een bierpakket om nog eens thuis na te genieten.
  • bijkomende info van de brouwer zelf (die ook eigen gerst en hop kweekt!)
  • ..en heel veel fun samen met een team van andere hobby- en microbrouwers

Fikse korting 

BREWed is erkend opleider van Alimento - de overkoepelende organisatie van de voedingsnijverheid. Ben je werknemer van een brouwerij (of ander bedrijf met Paritair Comité 118/220), dan kan je samen met nog 2 andere werknemers genieten van een korting tot 140€/dag. Check dus snel of je werkgever lid is van Alimento!