Editie 4 van onze BREWbootcamp
een stevige 3-daagse vol ontdekking & socializing in de authentieke familiebrouwerij (sinds 1897)
Je maakt als groot bierliefhebber op een toegankelijke manier kennis met de theoretische basisbeginselen van het bierbrouwen; je leert de noodzakelijke labotechnieken; je gaat aan de slag als leerling-brouwer & maakt kennis met de ingrediëntenmarkt en leert een eigen bierrecept creëren. Als toemaatje word je ingewijd in de wereld van sensory tasting – de basis om (off-) flavors in bier te leren herkennen. Met een beetje geluk moet er in de brouwerij ook gebotteld worden. Degusteren hoort er natuurlijk ook bij.
Brouwen is leuk, maar brouwen is een vak! Een 3-daagse bootcamp met brouwen van A tot Z voor de nieuwsgierige bierliefhebber & hobbybrouwer (bierfirma)!
Alles gebeurt onder deskundige begeleiding van Peter Croonenberghs. Met een jarenlange ervaring als hobbybrouwer, microbrouwer en industrieel brouwer weet hij als geen ander een goede vertaalslag te maken van theorie naar praktijk.
do 8 juni: 9h00 - 16h00 | theorie in een notendop |
vr 9 juni: startuur wordt meegedeeld tijdens de eerste dag | tijdens deze brouwdag brouwen we met z’n allen |
za 10 juni: 10h30-16h30 | technieken in low-budget labo, bierrecept, (off)flavour sensory tasting, degustatie |
Locatie: brouwerij Van Den Bossche, St. Lievensplein 16, St.-Lievens-Esse (Herzele) (Oost-Vlaanderen).
DE MEERWAARDE VAN EEN BOOTCAMP
teamgericht - man-tot-man interactie - volledig plaatje van het brouwproces in 3 dagen tijd - openhartig gesprek met de eigenaar-brouwer… veel fun en antwoord op al je vragen - kan zeker van toepassing zijn als je effectief wil starten; (minimum 5 deelnemers - maximum 10)(geen kennis of ervaring vereist)
TEAMBUILDING
ACTIE : bij meerdere deelnemers krijg je 10% korting op een minimumbedrag van 850€. Deze actie is geldig zolang er voldoende plaatsen vrij zijn. Vul na aanklikken van 'In winkelwagen' de actiecode 'TEAMBUILDING' in en klik op 'toepassen'.(onder BOEK NU).
3 DAGEN TEVEEL?
Kies in de winkelwagen (BOEK NU) voor de dagoptie die het beste in je agenda past.
do 8 juni - za 10 juni: FULL PACKAGE BIERBROUWEN
- syllabus en werkbladen
- volle dag basistheorie bierbrouwen door brouwleermeester Peter
- volle dag praktijk in de pittoreske professionele brouwerij onder begeleiding van Peter en de brouwer des huizes
- volle dag labotechnieken met low cost labomaterialen, basis creatie eigen bierrecept, basis sensory tasting (flavors en off flavors)
- drank, lunches & degustaties
- bierpakket om thuis na te genieten
- ..en heel veel fun samen met een team van andere hobby- en microbrouwers
do 8 juni: THEORETISCHE BASISKENNIS BIERBROUWEN
- theoretische uitleg van brouw(leer)meester
- syllabus (brouwgranen & mout, hop, gist, water, mouten, gisten, conditioneren, bottelen, bieranalyse, meten = weten)
- lunch & drank
Het geheel wordt afgerond met een gezellige babbel tijdens een korte tasting van de huisbereide bieren.
vr 9 juni: WORKSHOP BIERBROUWEN in de brouwerij
- volle dag praktijk in een pittoreske professionele brouwerij met lange familietraditie
- volledig onder begeleiding van brouwleermeester Peter en de brouwer des huizes
- kort ontbijt, lunch & drank
- bierpakket om nog eens na te genieten
Het geheel wordt afgerond met een gezellige babbel tijdens een korte tasting van de huisbereide bieren.
za 10 juni: METEN, WEGEN, OORDELEN & TELLEN
- theoretische uitleg van brouw(leer)meester (met werkblaadjes)
- labotechnieken met low cost labomaterialen (oa gisten kweken)
- basis creatie eigen bierrecept
- basis sensory tasting (flavors en off flavors)
- lunch & drank
Het geheel wordt afgerond met een gezellige babbel tijdens een korte tasting van de huisbereide bieren.