• Voorlopig worden er geen workshops bier brouwen aangeboden.
  • Inschrijven op onze nieuwsbrief zorgt dat je als eerste onze updates ontvangt.
  • We wensen alle microbrouwers een oprechte 'houd vol'!
HOME » BLOG » BREWbootcamp Crash course bier brouwen

BREWbootcamp Crash course bier brouwen

Allicht ben je een grote liefhebber van speciaalbieren. Misschien ben je als amateur de weg ingeslagen van thuisbrouwer of heb je een ambitieuze droom om een eigen (semi)professionele brouwerij te starten. Misschien wil je wel werken in een brouwerij, maar weet je gewoonweg niet of brouwen wel echt iets voor jou is.

Hoe begin je er aan?

Vele brouwers starten thuis met eenvoudige keukenmiddelen of met een kant-en-klaar brouwpakket. Voor hen zijn er tal van goede, betaalbare kits op de markt. Als starter zul je hoogstwaarschijnlijk al wat amateurbrouwsels hebben gemaakt en vol trots aan je familie, vrienden en kennissen gepresenteerd hebben. Maar ook al heb je al heel wat skills & ervaring opgedaan, je hebt ongetwijfeld ook al gebotst tegen een resem aan beperkingen - zeker als het gaat om het stabiel houden van een succesbiertje en nog meer als het gaat om de productie van grotere hoeveelheden als de vraag naar je biertje alle verwachtingen overstijgt.

Een BREWbootcamp bier brouwen is een insprerende beleving. Verwach je aan een zeer praktische opleiding.

Met een goede gids worden thuisbrouwers ook echte microbrouwers

Brouwen is leuk – maar brouwen is een vak! Elk stadium van het brouwproces vereist specifieke aandacht: de kwaliteit en het correct afwegen van je mout, hop, gist & water, het exacte moment van maïschen & koken bij de juiste temperatuur, het overbrengen van wort tussen verschillende ketels & van ketel naar gistkuip, de zuiverheid van je leidingen, pompen & filters,…  Het correct opvolgen van elk detail is vitaal voor de kwaliteit van je bier!


Maak kennis met de basisbeginselen van het bierbrouwen in een échte brouwerij.

Met onze brouwopleidingen neemt BREWed je to the next level. We dompelen je onder in de wereld van bier en laten je actief meewerken achter de schermen van lokale brouwerijen. Want waar kun je alle details van het brouwproces beter onder de knieën krijgen dan tijdens de dagelijkse operatie in de brouwzaal van een commerciële microbrouwerij? BREWed kiest bewust voor een professioneel podium waar de deelnemers hun brouwkunsten in team kunnen leren & versterken en eigen ervaringen uit de hobbypraktijk op grotere schaal kunnen toetsen.


Maar vooraleer je gaat brouwen …

gaan we eventjes on the route met een dagje theorie en labotechnieken zodat alle essentiële aspecten van het brouwen de revue kunnen passeren. Elke kritische factor in de wortproductie wordt in detail uitgelegd: 

  • de grondstoffen van bier en hun kwaliteitseisen
  • het productieproces
  • voedselveiligheid en kwaliteitscontrole
  • types bieren

Je leert analytische metingen doen zoals graviteit, alcoholpercentage, pH,.. Je berekent bitterheid en rendementen. Je leert de kwaliteit & hoeveelheid van je gist na te gaan. Maar vooral … je leert deze zaken te beoordelen zodat je op een juiste manier kan anticiperen tijdens het brouwproces.


Opleidingstraject

Een BREWbootcamp is de ideale investering om vertrouwd te raken met de basisbeginselen van het brouwproces in een entourage van een microbrouwerij. Deze kan later volgens eigen wens aangevuld worden met een BREWpractice om nog meer ervaring op te doen of een BREWtaste om samen met een sommelier dieper in te gaan op de typische karakteristieken van een aantal biertjes. Check ons trajectvoorstel.

Leer bier brouwen tijdens de  BREWbootcamp van 2020

29 juni - 3 juli

Wat kun je na een BREWbootcamp bij BREWed-de mobiele brouwacademie?

 

  • Zijn we hiermee nu volleerde brouwers? Absoluut niet! De bedoeling is om tegen het einde van een BREWbootcamp de belangrijkste handelingen van een brouwproces in de vingers te krijgen en je eerste inzichten te verwerven in de dagdagelijkse praktijk van een microbrouwer.

 

  • De microbrouwerij is de plek bij uitstek om te focussen op aspecten waar je nog niet bedreven in bent. Met de BREWbootcamp zetten we maximaal in op verschillende brouwmogelijkheden en vanuit verschillende invalshoeken. Daarom wordt de BREWbootcamp in drie verschillende microbrouwerijen ingericht. Elk met voor- en nadelen van de beschikbare infrastructuur, elk met inzichten van eigenzinnige, creatieve microbrouwers. Tijdens de miniBREWbootcamp leven we ons uit in één microbrouwerij. Ontdek onze partners.

 

  • Brouwmeester Peter -bierbrouwer en leermeester met jarenlange ervaring en tevens installateur van brouwerijen– is uiteraard vertrouwd met de infrastructuur en de brouwers. Lees meer over Peter.

 

  • De workshops worden in kleine groepen aangeboden om de persoonlijke begeleiding te blijven garanderen. De deelnemers vormen het ad-hoc brouwteam van de dag en zijn dus gedurende het volledige proces samen bezig, ze zoeken samen naar oplossingen & verbeteringen. Tegen het eind van een BREWbootcamp heb je vast en zeker nieuwe brouwvrienden. Laat je inspireren door onze sfeerbeelden.

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.