BREWpractice - workshop bierbrouwen | BREWed

Brouwen is een vak. Tijdens een BREWpractice doe je ervaring op in de praktijk van een microbrouwerij.

Brouwen is leuk – brouwen is een vak!

Met onze BREWpractice nemen we je verder dan grote potten, gasbranders en roerstokken in garage, tuin of keuken. Als hobbybrouwer (en bierfirma) kun je immers heel wat ervaring opdoen op de werkplek van een microbrouwerij. De basistechnieken die in een huisbrouwerij gelden, worden ook op schaal van een microbrouwerij toegepast. In een commerciële brouwerij is het alleen nog wat échter! BREWpractice is ook ideaal als praktische opfrissing van een reguliere brouwopleiding of voor de microbrouwer die gewoon graag eens samen met collega’s ervaringen uitwisselt.

De betere brouwer observeert met een scherp oog

Elk stadium van het brouwproces vereist specifieke aandacht: de kwaliteit en het correct afwegen van je mout, hop, gist & water, het exacte moment van maïschen & koken bij de juiste temperatuur, het overbrengen van wort tussen verschillende ketels & van ketel naar gistkuip, de zuiverheid van je leidingen, pompen & filters,…  Het correct opvolgen van elk detail is vitaal voor de kwaliteit van je bier! Ervaring helpt!

Voor een beter bier moet je je tijd nemen. Als je vakkundig correct bier wil brouwen en je alle aspecten van a tot z wil uitvoeren, dan is een volledige werkdag vereist. Gisting en lagering komt er dan ook nog bij! Optioneel bij de BREWpractice workshop kunnen er met de gastverlenende brouwer afspraken worden gemaakt om nog eens terug te keren.

 

Wat kun je na een BREWpractice bij BREWed brouwacademie?

 

Tegen het einde van een BREWpractice workshop heb je de eerste inzichten verworven in de dagdagelijkse praktijk van een microbrouwer en heb je ongetwijfeld de smaak te pakken.

 

  • BREWed zet hier maximaal in op verschillende brouwmogelijkheden en vanuit verschillende invalshoeken. Daarom worden de BREWpractice workshops in verschillende microbrouwerijen ingericht. Elk met voor- en nadelen van de beschikbare infrastructuur, elk met inzichten van eigenzinnige, creatieve microbrouwers. De microbrouwerij is de plek bij uitstek om te focussen op aspecten waar je nog niet bedreven in bent. Ontdek onze gastbrouwerijen.

 

  • Brouwmeester Peter -bierbrouwer en leermeester met jarenlange ervaring en tevens installateur van brouwerijen– is uiteraard vertrouwd met de infrastructuur en de brouwers. Lees meer over Peter.

 

  • De workshops worden in kleine groepen aangeboden om de persoonlijke begeleiding te blijven garanderen. De deelnemers vormen het ad-hoc brouwteam van de dag en zijn dus gedurende het volledige proces samen bezig, ze zoeken samen naar oplossingen & verbeteringen. Tegen het eind van een BREWpractice workshop heb je vast en zeker nieuwe brouwvrienden.

 

NAAR WEBPAGINA OVER DE WORKSHOPS BIERBROUWEN