NIEUW: (off)flavour sensory tasting workshops

COLAB met professionele bier- & brouwliefhebbers

BREWed werkt samen met ambachtelijke bierbrouwers die hun faciliteiten ter beschikking stellen voor een kwaliteitsvolle brouwervaring. Heb je interesse om een workshop, bootcamp of masterclass in je brouwerij te laten doorgaan? We brainstormen graag met jullie.

Heb je interesse om een workshop, bootcamp of masterclass in je brouwerij te laten doorgaan? We brainstormen graag met jullie.


Brouwerij Stroom - Gent

Stroom is een onafhankelijke ambachtelijke brouwerij gevestigd in Gent. Hoewel de ene uit Amerika komt en de andere uit België, begon het verhaal van Stroom in Kirgizië, waar de twee oprichters elkaar meer dan tien jaar geleden ontmoetten. Jaren later brachten Farrells ervaring met brouwen en liefde voor ambachtelijk bier en Carls geschiedenis als een levenslange Gentenaar en ondernemer hen samen om een ​​brouwerij te vormen.

Brouwcompagnie Rolling Hills - Oudenaarde

Een microbrouwerij van de broers Vandermeersch gestart vanuit een hechte band met de brouwersfamilie Petre (van de prestigieuze familiebrouwerij Petre Devos - °1899-jaren ’70). Karel, Edward & Antoon gaan de uitdaging aan om een oude, licht zure knar uit de Vlaamse Ardennen in een nieuw bierkleedje te stoppen. Hun nieuwe creaties doen de natuur van de Vlaamse Ardennen alle eer aan. 


Brouwerij Dilewyns Dendermonde

Als afstammeling van een brouwersfamilie zit het brouwen in het bloed van de familie Dileweyns. Het verhaal begon in 1885 - toen de overgrootouders van Vincent Dilewyns de eerste brouwerij oprichtten. Nu ondertussen meer dan 10 jaar geleden zag de onafhankelijke familiebrouwerij het levenslicht. De trots van deze traditionele brouwerij: Vicaris: een ros beiaard met 4 dochters!

Puur, familiaal en authentiek 

Brouwerij De Leite Ruddervoorde

Luc Vermeersch begon al in 1997 met een kleine brouwerij, capaciteit 30 liter. Na veel experimenteren en een brouwcursus werd  brouwerij De Leite in 2008 een feit. Sindsdien is er uitgebreid, niet alleen qua infrastructuur, maar ook in het aanbod aan kwaliteits- en doordrinkbieren. De brouwerij wordt stap voor stap duurzaam gemaakt.


Brouwerij De Meester Harelbeke

Hier hebben ze van hun hobby en passie voor het bierbrouwen sedert 1 januari 2018 een fulltime job gemaakt en hopen ze zo bij te dragen om de traditie van artisanaal bierbrouwen mee in stand te houden.

Al hun bieren worden in de microbrouwerij volgens het traditioneel brouwproces met uitsluitend natuurlijke grondstoffen te Stasegem gebrouwen.

 

Brouwerij Beerselect Gent

is het geesteskind van drie jonge ondernemers én bierliefhebbers, Wout, Miel & Kasper. Hun doel? Authentieke Belgische craft beers van onder de kerktoren naar de hele wereld brengen. BeerSelect ziet zichzelf als  een incubator voor lokale microbrouwers, een hub van smaakinnovaties door kleine en ambachtelijke brouwerijen op vlak van sales, marketing, distributie  en productie te ondersteunen.


Brouwerij Timmermans Dilbeek

Reeds meer dan 300 jaar zet Timmermans de echte lambiektraditie voort. Dit unieke bier wordt op basis van 30% tarwe gebrouwen in de oudste nog actieve lambiekbrouwerij te Itterbeek. Aan de oorsprong van het bier ligt een klein wonder: de micro-organismen in de lucht in de Zenne-vallei komen in de mout terecht waardoor spontane gisting op gang komt. Sinds 1993 maakt dit authentieke erfgoed uit het land van het bier deel uit van Anthony Martins “Finest Beer Selection”.

Brouwerij Terrest Houthulst

Vijf jaar geleden legde landbouwer Johan Van der Bauwhede zijn tractor even stil, en begon met zijn eerste brouwketeltje van 50L. Ondertussen doorbreekt dochter Valerie de taboe van “BIER is voor mannen”. Beide zijn de bezielers van de brouwerij op de Terrest-hoeve, waar bovendien ook gerst en hop geteelt wordt. Met een feestzaal en vakantiehoeve erbij, is het plaatje compleet voor een meeting, babbel, verblijf en feest in brouwerssfeer!


Brouwerij Van Den Bossche St-Lievens-Esse

is een authentieke brouwerij in het Oost-Vlaamse Herzele. De brouwerij werd opgericht in 1897 en is nog altijd in handen van dezelfde familie. Hoewel de huidige bieren met moderne apparatuur worden gebrouwen, onthullen nog heel wat vernuftige spullen het brouwen van weleer.

Brouwerij Stokhove Waardamme

Jan en Levi begonnen hun eigen brouwerij ‘Stokhove’ in 2011, genoemd naar de buurt in Waardamme waar ze wonen.
Na het behalen van hun diploma tot brouwer aan de Brouwschool van Gent, begonnen ze direct met het maken van prijswinnende bieren.
Ondertussen heeft Jan zijn opleiding destillateur in de praktijk omgezet als toemaatje bij de microbrouwerij!


Bij een activiteit van BREWed leer je telkens van een professional die iedere dag opnieuw met beide voeten in de praktijk van het vak staat.

Peter Croonenberghs

Brouwingenieur met meer dan 30 jaar ervaring in verschillende domeinen van de brouwerijwereld, gaande van ingeneering & opstarten van (micro)brouwerijen samen met ervaren constructeurs, betrouwbare leveranciers en installateurs tot brouwtechnisch & biergerelateerde consulting. Bovenop is hij een gepassioneerd lesgever in bier brouwen (in avondschool) én fier brouwer met eigen biertjes. Jan Van Eyck tripel en Freddy Export.

Peter Croonenberghs- gastspreker  BREWed

Stijn Hermans 

Als medewerker van de voorlichtings- en begeleidingscel van FAVV, en voormalig docent voedingstechnologie heeft Stijn ondertussen meer dan 900 opleidingen voor 25 000 deelnemers. Zijn expertise - etikettering, allergenen en bierbrouwen - maken hem bijzonder geschikt om ons tijdens een sessie wegwijs te brengen in de steeds toenemende reglementeringen voor brouwerijen.

Frederik VErstringe - gastspreker bij BREWed

Frederik Verstringe 

is de meesterbrouwer van brouwerij De Halve Maan, in het hart van Brugge,

thuishaven van biermerken Brugse Zot, Straffe Hendrik, Blanche De Bruges. Als groeiende familiale brouwerij wordt er continu gerenoveerd. De brouwerij kwam de vorige jaren al meermaals in de aandacht met opmerkelijke duurzaamheidsinitiatieven en succesvolle financieringscampagnes.

Alain De Laet - gastspreker bij BREWed

Alain De Laet

zit aan het roer van brouwerij Huyghe,  Als Grootmeester van de Ridderschap van de Roerstok der Brouwers, vice-president van de Belgische familiale brouwers en bestuurslid van de Belgische brouwers zet hij zo de stempel op het hedendaags duurzaam brouwen. Hiervoor krijgt de CEO van de brouwketels van het roze olifantje de nodige aandacht tot ver buiten onze landsgrenzen heen. 

Nino Bacelle 

Als verkoper van industriële koelinstallaties, weet hij als geen ander dat energiebesparende ingrepen cruciaal zijn om voor de klant het verschil te kunnen maken. Toen hij in 1997, samen met Guido Devos, bij wijze van hobby brouwerij De Ranke opstartte, nam hij die energiezuinige filosofie mee naar de brouwerij, waar hij nu voltijds werkt.

Luc Vermeersch

Dat duurzaamheid ook in brouwerijen belangrijker wordt, heeft Luc Vermeersch al lang begrepen. Hij koestert een sterke droom en brengt die met mondjesmaat tot leven. Zo werkt hij met brouwerij De Leite realistisch toe naar verminderde (en andere) energie, water en afval. 

Jeroen Vandenbussche

Als Master in Brewing Science & Master of Business Administration begon hij in 1997 in het laboratorium van Brouwerij Haacht. In 1998 startte hij bij MEURA, waar hij de gistbeheersystemen industrialiseerde. Nu is hij er als Chief Commercial Officer verantwoordelijk voor de verkoop-, offerte- & marketingafdelingen.

Florian Antoine

is fermentatiespecialist. Hij werkte als microbioloog voor Oland Brewery in Halifax, Canada. Daarna trainde en adviseerde hij ambachtelijke brouwers voor het IFBM (Frans Instituut voor brouwen en mouten) in Nancy, Frankrijk. Met Lallemand Brewing helpt hij al twee jaar Belgische, Franse en Zwitserse brouwers bij het vinden van oplossingen voor hun fermentaties.

Michel Corbisier

Zijn functie als Sales Engineer Liquid Technologies bij GEA stoelt op een brede waaier van voorbije verdiensten, voornamelijk in de piping en packaging van eigen bedrijf (Tubofit) en afdelingen van grote bedrijven zoals bij Krones AG & Icarus. Maar ook als account manager bij Domino Marguage (codeer-& printtechnologieën).

Philip Adriaense

is sinds 4 jaar sales engineer MSP bij GEA (Beverage, Dairy & Renewable Resources); eerder was hij verantwoordelijk voor de commerciële ontwikkeling in de voedselhygiëne, cleaning en desinfectie bij Christeyns NV & Sopura. Bij Ziemann Hovrieka was hij werkzaam als klantgeoriënteerde tankspecialist. Hij startte zijn carrière bij Salyp nv in de branche van recyclagetechnologie (afvalwater, plastics & piepschuim).

Hans Theunissen

is zijn hele leven al gepassioneerd door bier en begon 16 jaar geleden met hobbybrouwen. Sinds 2013 is hij aan de slag bij Brouwland als productverantwoordelijke. In deze hoedanigheid heeft hij een brede kennis verworven over alle aspecten van het brouwproces, de verschillende methodes en de ingrediënten. Sinds 2017 zet hij deze kennis ook verder in de praktijk als eigenaar/brouwer van Family Man Brewing Company.

Thibo Baccarne

Sinds 2015 operation manager en medeoprichter van Brouwerij Dutch Bargain, Holland Craft Beer, Beerware en Mout&Stout. Thibo is van alle ‘brouw’markten thuis: productie, waterzuivering, gistpropagatie en ander labowerk, interne auditorplanning, inkoop, afvullen, tot coördinatie van het project ‘Brouwerslokaal’. Wij horen hem graag vertellen over zijn creatieve passie om smaakinnovatie in bier tot een waardevolle business te brengen.

Geert Van Lierde

raakt in 1977 gepassioneerd na lezing van Michael Jacksons ‘The World Guide to Beer’. Hij groeide uit tot bierjournalist, eerst bij Gazet van Antwerpen, later als zelfstandig journalist. Tussendoor schreef hij enkele bierboeken evenals de cursus ‘Gecertificeerd Bierschenker’. Sinds 2020 is hij ook gastdocent in de zythologie-opleiding van Syntra Midden-Vlaanderen in Asse.

Benny Vanheule

stelt  zijn jarenlange ervaring op het gebied van centrifuge, reiniging & desinfectie ten dienste van zijn klanten in combinatie met het productengamma in zijn uitgebreide stock aan ingrediënten voor bier - voornamelijk gericht aan de commerciële microbrouwer.

Joeri De Maere

Na 20 jaar ervaring in de automatiseringswereld besloot Joeri zijn passie voor de wereld van bier en wijn te volgen. Hij kwam terecht in de innovatieve biotechnische wereld van bioMérieux.

Als Business Development manager focused hij zich op revolutionaire on-site detectie van spoilers in bier en wijn!

Miel Bonduelle- gastspreker  BREWed

Miel Bonduelle

Met een diploma handelswetenschappen op zak deed Miel tot 2017 de Face to face Marketing & Sales voor Hello Fresh, Clini Clowns, 11-11-11,...Nu leidt hij -als mede-oprichter van Beerselect- de sales en marketing in goede banen. Hij behaalde ook het diploma biersommelier.

Bert De Wit

Weleer brouwmeester & project manager in brouwerij Ommegang & Affligem, specialiseert hij zich al gauw bij Alfa Laval, als manager van het team in de brouwerij-unit voor filtratie & separatie van Alfa Laval. Een dikke 10 jaar terug maakte hij de keuze om IQ-Process op te richten, een adviesbureau voor verwerkingsoplossingen in de brouwerij-industrie en aanverwante dranken.

Laurens Roelens

Met zijn expertise in de accijnswetgeving en tal van aspecten in de software-industrie, ontwikkelde hij – samen met zijn compagnon - een betaalbare, online oplossing waarbij ondernemers in de drankensector met minimale inspanningen aan de administratieve verplichtingen kunnen voldoen. Met een verleden in Crosscheck, Cisco en Barco staat hij nu als medezaakvoerder van Douano ten dienste van brouwers, drankenhandelaars en importeurs.

Peter Vandecaveye: gastspreker BREWed

Peter Vandecaveye

Met een universitaire opleiding media en communicatie en 20 jaar ervaring als operationeel- en projectmanager begon Peter in 2015 met zijn eigen communicatiebedrijf Connectingdots BV.  Als biersommelier startte hij het platform Vlaamse Brouwers en Brewers from Belgium. Hij zorgt voor communicatieve ondersteuning van brouwerijen en promoot de biercultuur.

Vinicius Aversari Martins - gastspreker  BREWed

Vinicius Aversari Martins

Tot 2016 professor aan het Departement Boekhouden aan de Universiteit van São Paulo, begon met een huisbrouwerij in Brazilië, en vervolmaakte zijn kennis door twee brouwopleidingen te volgen in België. Sinds hij naar België verhuisde, is hij zich blijven wijden aan zijn hobby met zijn 'microbrouwerij' Brabbel. Professioneel gezien houdt hij zich bezig met adviesactiviteiten; zijn expertise: IFRS-rapportering en Company Valuation.

Nicolas Soenen

Als handelsingenieur afgestudeerd begon hij zijn carrière bij Duvel Moortgat, waar hij gedurende een 14-jarige carrière verschillende wegen in Duvel Moortgat heeft bewandeld (Sales Representative Vedett, Key Accountmanager Horeca, Beer Ambassador & Export Manager). Daar bovenop behaalde hij een diploma zythologie en genoot hij basisopleiding brouwen. Nu is hij actief als Regional Sales Manager voor de Benelux en Spanje bij Yakima Chief Hops.

Nicolas Soenen: spreker bij BREWed

Jos Haeck

Met een diploma technisch ingenieur in de fermentatietechnologie op zak, heeft 40 jaar gewerkt in de moutleveringsindustrie, van moutproductiespecialist, gerst-agronoom, bedrijfs- en moutauditor tot HACCP, QA en QC. Hij begon als jonge kwaliteits- en productie-ingenieur, later als plantmanager, statutair directeur en operationeel directeur in The Swaen en Maltings Kloosterzande. In 2013 richtte hij zijn eigenbedrijf Food & Beverages Ingredients Holding op.

Ian Morbée- gastspreker  BREWed

Ian Morbée

Na een basisopleiding in St. Jan Bergmans te Merksem, werd het al duidelijk dat er een kleine technieker in zat. Bij Gillain in Aartselaar bouwde hij de dienst naverkoop uit, verzorgde hij de sales en gaf opleidingen. Nu versterkt hij het verkoopsteam van Verder nv in Aartselaar en is hij verantwoordelijk voor de verkoop van o.a. de Packo pompen aan de eindgebruikers binnen België.   

Isabelle Coucke- gastspreker  BREWed

Isabelle Coucke

Na haar opleiding als landbouwkundig ingenieur aan de Universiteit Gent, startte Isabelle 30 jaar geleden haar loopbaan bij de Packo ‘familie’ in Zedelgem: eerst bij Packo Agri dan bij Packo Inox (nu Fullwood-Packo) als projectingenieur & Area Sales Manager Cooling Technologies. In 2018 nam ze de uitdaging aan om als Key Accountmanager Pumps bij Packo Inox in Diksmuide haar carrière bij Packo een nieuwe richting te geven.


BREWed werkt ook samen met bedrijven die voor extra omkadering aanbieden voor onze activiteiten.


Brombeer Compagnie

bromt beter bier

 

helpt brouwerijen opstarten en beter bier brommen

bromt goede raad en zoekt praktische oplossingen voor allerhande problemen met dranken

geeft opleidingen

bromt ook zelf

Het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV)

zorgt ervoor dat alle actoren van de voedselketen een optimale zekerheid aan de consument geven dat de levensmiddelen, dieren, planten & producten die ze houden of gebruiken, betrouwbaar, veilig en beschermd zijn. Brouwers vallen hier uiteraard ook onder. 

Meura, gevestigd in België, ontwerpt en produceert brouwapparatuur. Meura is niet alleen leider in maischfiltratie dankzij de beroemde Meura2001, maar ontwikkelt ook brouwoplossingen voor elke brouwer. Van de behandeling van grondstoffen tot de productie van koude wort, Meura stelt ultramoderne apparatuur voor. Vandaag wordt meer dan 25% van het wereldwijde biervolume geproduceerd in een Meura-apparatuur!

Lallemand is een wereldleider in de ontwikkeling, productie en marketing van gist, bacteriën en speciale ingrediënten. Naast hun uitgebreid scala aan ingrediënten bieden zij technische ondersteuning en expertise om oa brouwers te helpen hun groei- en kwaliteitsdoelstellingen te bereiken. Of je nu een startup bent, een wereldleider in bierproductie of ergens daar tussenin, ze hebben iets voor je.

GEA is een van de grootste technologieleveranciers voor oa voedselverwerking. De wereldwijde groep is gespecialiseerd in machines, installaties, maar ook in procestechnologie en componenten. GEA biedt duurzame oplossingen in diverse eindgebruikersmarkten. Brouwerijen horen hier uiteraard ook toe.

Brouwland in Beverlo is de Europese marktleider van hoogwaardige ingrediënten en professionele uitrusting voor het zelf maken van bier, wijn, likeur en zuivel. Zowel voor hobbymatig als voor professioneel gebruik. Je kan er terecht voor het kleinste waterslot tot de grootste brouwketel en alles tussenin om jouw bier net dat tikkeltje extra te geven.

Douano is de alles-in-één-software voor brouwers (startende en doorwinterde brouwerijen), stokerijen, drankhandels en importeurs. Met dit online pakket wordt de administratie vereenvoudigd, maximaal rekening houdend met de accijnsplichten van de sector. Denk maar aan voorraadbeheer, accijnsaangiftes, relatiebeheer, lotnummertracering, facturatie, betalingsopvolging, kostbeheer & rapportering.

Wij zijn Dutch Bargain. Gedreven door avontuur, beleving en kwaliteit. Dat is terug te vinden in onze bieren. Wij brouwen om een nieuwe dimensie te geven aan de wereldse biercultuur, vanuit het mooie Zeeland. Onze bieren zijn impulsief en ondeugend.

Sinds 1906 biedt The Swaen een uitgebreid assortiment ambachtelijke biermouten aan, toegewijd aan consistent hoogwaardige basis- en speciaal gebrande mouten voor een volledige assortiment bieren, van lagers tot artisanale donkere ales.

Yakima Chief Hops is een wereldwijde leverancier van 100% telers van topkwaliteit hop en compromisloze service. Het is onze passie om brouwers de tools en informatie te bieden om iets speciaals te doen. Wij zijn hopmeesters, bierfanaten, boeren en families die een cultuur van trots, partnerschap en innovatie delen, gericht op duurzaam geproduceerde hopproducten en brouwoplossingen uit de Pacific Northwest (VS)

De passie van Belinda draait volledig rondom bier en het begeleiden van bierliefhebbers uit de gehele wereld, een teambuilding, een bierwwandeling...
Genieten van een rondje roodbruin tot originele tours volledig op maat; letterlijk proeven van die fascinerende bierwereld tot aan de roerkuip toe

bioMerieux is een wereldwijd bedrijf dat gespecialiseerd is in in-vitrodiagnostiek. Het biedt specifiek voor de bierbrouwer of wijnbouwer sneltesten om micro-organismen in bier of wijn te detecteren, zodat die zelf op elk moment de juiste beslissingen op microbiologisch vlak kan nemen.  

Op deze dorpsboerderij wordt er kennis gemaakt met de hedendaagse teelttechniek en u kan genieten van het adembenemende hoplandschap. Je krijgt van de hopboerin een actieve gidsbeurt in het hopveld, rond de plukmachine en de droogast. In september krijgt je de hoppepluk te zien, samen met de verwerking ervan in hoppellets.

HVB distribueert geselecteerde ingrediënten voor de bierproductie met focus op micro-brouwerijen in België en de nabije buurlanden. Brouwen van bier is een ding, reiniging is minstens even belangrijk of zelfs het belangrijkste. Benny Van Heule stelt bovendien zijn jarenlange ervaring op het gebied van reiniging en desinfectie ten dienste van zijn klanten in combinatie met het productengamma van Tensio.

Een belevingsplatform dat via verschillende kanalen al wie interesse heeft in bier, authenticiteit & smaak, een ervaring wil aanbieden. We willen de mensen oprecht boeien met verfrissende, vertellenswaardige verhalen en informeren over de diversiteit in de brouwerswereld. Dit doen we via social media, bierpairings met uitgewerkte recepten, bierdegustaties, theatervoorstellingen en interviews.

Alimento groepeert sectorale diensten voor voedingsbedrijven, Je kan er terecht voor opleidingen, personeels- en organisatieadvies, financiële voordelen en aanvullend pensioen. Alimento werkt samen met BREWed voor opleidingen bier brouwen voor operatoren van brouwerijen.