Gericht aan de brouwer die de stabiliteit van zijn bier onder controle wil

detectie en desinfectie - demo werking PCR-analyse voor microbrouwerijen

Elke brouwer heeft al wel eens aan de lijve kunnen ervaren dat ongewenste gasten onaangename smaken, zuren & ongewenste aroma's, wazige & hushing bieren het plezier van het brouwen behoorlijk kunnen bederven. 

spoilers in je bier

Geen pretje voor de energie en het geld dat je in het brouwen van je favoriete bier hebt gestoken! Om maar niet te spreken over de smet op je blazoen en het succes van je merk!

Als gepassioneerd brouwer hoop je dat je bier stabiel  & kiemvrij blijft.

Heb je al eens te maken gehad met nabesmettingen door biofilms?

Ken je de bierspoilers? 

Weet je hoe je ze veilig & verantwoord te lijf kunt gaan?

Heb je al een HCCP-plan voor je brouwerij?

Ben je ooit al eens op zoek gegaan naar betaalbare preventieve maatregelen?

Detectecteer de microbële infectie in je brouwerij
CIP brouwerij-installatie
COP brouwerijmaterialen

Als brouwer wil je uiteraard een bier dat stabiel en vrij van ongewenste kiemen blijft. Leer daarom de potentiële spoilers kennen, detecteren en bestrijden. Joeri De Maere (Business Development manager, bioMérieux) leert je de tools en procedures om bier te evalueren in elke kritieke fase van de productie. Benny Van Heule (Managing director van HVB-IMTC) toont hoe infectie te voorkomen met een degelijke hygiënepraktijk. En zoals steeds is Peter Croonenberghs van de partij met zijn jarenlange ervaring in de brouwwereld (advies bier en brouwinstallatie, Brombeercompagnie).

Joeri De Maere
Benny Van Heule
Peter Croonenberghs (advies over bier & installatie, Brombeercopagnie) modereert de BREWmasterclass Marketeer je bier.

Prijs: 99,-    

Wat je hiervoor terugkrijgt:

  • hapklare theorie met door Joeri De Maere & Benny Van Heule
  • moderator: Peter Croonenberghs 
  • doorlopende in-situ analyse van een wort/bierstaal op de aanwezigheid van Pediococcus & Lactobacillus met microPCR-methode; evaluatie op einde van de sessie
  • rondleiding in brouwerij Beerselect
  • degustatie

Voorwaarden: Het deelnemersaantal is beperkt tot 20. We houden rekening met de COVID-maatregelen die op dit tijdstip heersen.Bij annulatie van onze kant krijg je je inschrijvingsgeld integraal terug.

Timing & Locatie: vrijdag 25 februari, 18h30 - 21h30 in brouwerij Beerselect