NIEUW: (off)flavour sensory tasting workshops

Voor de KMO-brouwer die weet dat het anders moet

Brouwen zoals we het vandaag (nog) kennen is een water- & energievretende praktijk: er is een massa water nodig die het eindproduct vele malen overstijgt (3 tot 10 liter water voor 1 liter bier!); door het maischproces, het koken & filteren, de koeling van de gistingstanks, het bottelen,… wordt de energie- en waterfactuur er niet mooier op. Als het brouwen klaar is, blijft er afval over: ondrinkbaar water en verbruikte granen en hop. …. en het stopt niet aan de poort van de brouwerij, want je biertje moet ook nog bij de klant raken,….

Duurzaamheidsverhaal in stroomversnelling

Leer van collega-brouwers en experten

Duurzaamheid in de brouwerij is nog geen mainstream, maar vroeg of laat wordt elke brouwer er nillens willens mee geconfronteerd. De grote brouwerijen zijn er al lang mee bezig, maar voor kleine brouwers is dit nog steeds een pijnlijke realiteit door de hoge investeringskosten die het met zich meebrengt (vooraleer er van een energie- & waterkostenbesparing kan gepraat worden). Maar hoe klein ook - ook lokale en speciaalbier brouwers timmeren flink aan de weg om hun gebruik van natuurlijke hulpbronnen te verminderen.

Deze BREWmasterclass voor KMO-brouwers brengt inspirerende voorbeelden en verhalen over hoe een brouwerij duurzamer kan gerund worden.

Tijdens vorige editie brachten we Meura, brouwerij de Ranke en brouwerij De Leite in gesprek. Tijdens deze editie is gefocused op de inspanningen van brouwerij Huyghe en brouwerij De Halve Maan. We eindigen, zoals steeds met een ronde tafel Q&A met alle deelnemers en sprekers. Ook hobbybrouwers en bierfirma's die hun steentje vroeg of laat willen bijdragen, zijn uiteraard welkom.

Dit alles gaat door in brouwerij De Leite ... een ambachtelijke brouwerij gevestigd in Ruddervoorde waar Luc Vermeersch samen met zijn voltallig team het bier doet stromen. 

BREWmasterclass voor KMO brouwers: duurzame energie in de brouwerij.

Prijs: 99,-   

 

Wat je hiervoor terugkrijgt:

  • Intro: Duurzaamheid in de brouwerij, stap voor stap, Peter Croonenberghs, Brombeercompagnie
  • Duurzame oplossingen in brouwerij De Halve Maan (Frederik Verstringe)
  • Het duurzame pad van brouwerij Huyghe (Alain De Laet/Filip Devolder)
  • Q&A in rondetafel
  • netwerk van collega-brouwers
  • degustatie & hongerstiller
  • en op termijn zullen je oplossingen wellicht veel geld besparen!

Timing & Locatie: donderdag 6 oktober 18h30 - 21h30 in brouwerij De Leite