Tijdens de doordeweekse brouwdag vervoegen we ons met brouwers Jan en Levi voor een dagje praktijk in brouwerij Stokhove. Brouw(leer)meester Peter leert je hoe het allemaal in zijn werk gaat. Handen uit de mouwen!

want zoals jullie weten, is brouwen een noeste arbeid die in de vroege gouden uurtjes start. Een dag boordevol actie als loodgieter, sanitair controleur, poetsexpert … en bovenal een kok die zorgvuldig de opeenvolgende stappen van een recept met mout, water, hop & gist verrijkt met andere aroma’s en die omtovert tot een godendrank voor de vele bierliefhebbers die deze wereldbol bevolken.

Brouwen tijdens de BREWpractice workshop van BREWed
Brouwen is ook meten, wegen, koffie drinken
Het gouden kleurtje lonkt en zgt dat het goed is na een BREWpractice workshop bier brouwen van BREWed

Vele handen maken het werk natuurlijk zachter! En het leuke is dat je van alle andere minder leuke zaken zoals marketing en verkoop, accijnzen etc geen fluit moet aantrekken. Gewoon brouwen, ....zoals je altijd hebt gewild.


Brouwerij Stokhove

Jan & Levi begonnen hun eigen brouwerij in 2011, genoemd naar de buurt in Waardamme. Na het behalen van hun diploma tot brouwer, begonnen ze direct met het maken van prijswinnende bieren. Ondertussen heeft Jan ook zijn opleiding destillateur in de praktijk omgezet - als toemaatje bij de microbrouwerij.

Naast diverse traditioneel en speciaalbieren werken Jan & Levi al ruime tijd aan 2 whiskies in de eigen stokerij. De druppelende alambiek & houten vaten getuigen van een ambachtelijke bedrijvigheid.


Brouwen en stoken op 1 dag

Brouwen én stoken op 1 dag! 

Tussen het brouwen door zijn er natuurlijk ook veel vrije momenten. Maar wees gerust, de tijd vliegt zo voorbij, zeker als er nog een stookactiviteit gepland is.

Wist je dat Jan een gediplomeerd stoker is? Vol overgave neemt Jan je die dag ook mee in het stookproces. De brouwketels en de alambiek zullen dus voor die dag beide ten volle ter jullie beschikking staan! Reken maar op een sappig verhaal over het maken van whisky's!

Brouwen en stoken op 1 dag!

Prijs: 199,-                   Vroegboek: 169,-

Wat je hiervoor terugkrijgt: 

  • volle dag praktijk in de professionele brouwerij volledig onder begeleiding van Brouwleermeester Peter
  • eerste inzichten in de werking van een stokerij als toemaatje bij de brouwerij
  • lunch
  • natuurlijk wordt er ook gedegusteerd & krijg je een bierpakket om nog eens thuis na te genieten.
  • en heel veel fun samen met een team van andere hobby-& microbrouwers
BREWpractice in brouwerij Stokhove