HOME » WORKSHOPS » BREWpractice@brouwerij Stokhove

Tijdens de doordeweekse brouwdag vervoegen we ons met oud-studenten Jan en Levi voor een dagje praktijk in brouwerij Stokhove. 

En zoals jullie weten, is brouwen een noeste arbeid die in de vroege gouden uurtjes start. Een dag boordevol actie als loodgieter, sanitair controleur, poetsexpert … en bovenal een kok die zorgvuldig de opeenvolgende stappen van een recept met mout, water, hop & gist verrijkt met andere aroma’s en die omtovert tot een godendrank voor de vele bierliefhebbers die deze wereldbol bevolken.

Brouwen tijdens de BREWpractice workshop van BREWed
Brouwen is ook meten, wegen, koffie drinken
Het gouden kleurtje lonkt en zgt dat het goed is na een BREWpractice workshop bier brouwen van BREWed

Vele handen maken het werk natuurlijk zachter! En het leuke is dat je van alle andere minder leuke zaken zoals marketing en verkoop, accijnzen etc geen fluit moet aantrekken. Gewoon brouwen, ....zoals je altijd hebt gewild.


Prijs: 149,-                     Vroegboek: 120,-

Wat je hiervoor terugkrijgt: 

  • volle dag praktijk in de professionele brouwerij; kort voor de workshop weten we welk biertje van het huis gebrouwen wordt 
  • lunch
  • natuurlijk wordt er ook gedegusteerd & krijg je een bierpakket om nog eens thuis na te genieten.

Extraatje voor alumni

Wie de goesting te pakken heeft, mag gratis aansluiten bij de presentaties van de sprekers van de bootcamp die hierop volgt. 

Nicolas Soenen (Yakimachief), Nico Haeck (The Swaen) en Peter Vandecaveye (Vlaamse Brouwers) tonen hun weg in de wereld van hops, mouten en marketing op social media. Lees meer hierover onder de bootcamp.

Timing en locatie: woensdag 30 juni (startuur wordt nog meegedeeld) in brouwerij Stokhove in Waardamme

Samen met je brouwvrienden van weleer

Zin om nog eens samen met 8-12 andere alumni die fantastische momenten van je opleiding bier brouwen te herbeleven? Je zult er absoluut geen spijt van krijgen !


WEBSHOP