HOME » WAAROM BREWed

Je wilt brouwer worden?

Allicht ben je een grote liefhebber van speciaalbieren.

Misschien ben je als amateur de weg ingeslagen van thuisbrouwer en brouw je nu met eenvoudige keukenmiddelen of met een kant-en-klaar brouwpakket.

Of heb je een ambitieuze droom om een eigen (semi)professionele brouwerij te starten.

Misschien wil je wel werken in een brouwerij, maar weet je gewoonweg niet of brouwen wel echt iets voor jou is. 

 

Bij BREWed leert men al doende de knepen van het brouwambacht in  (semi)professionele brouwerijen op locatie.

Ontdek onze 3 peilers 

 

BREWed werkt samen met ambachtelijke brouwerijen

Kies voor lokaal 

in je favoriete brouwerijen of inspireer elders

Een activiteit bij BREWed is steeds gevarieerd.

 

  • BREWed werkt met diverse ambachtelijke brouwerijen, zodat je een vergelijking kunt maken tussen verschillende brouwinfrastructuren & types bier, 
  • BREWed brengt praktijk gerichte workshops met theoretische tussendoortjes.
  • BREWed nodigt gastsprekers uit om diverse aspecten op een verteerbare manier toe te lichten.
voor elk niveau bestaat er bij BREWed een opleiding

Bepaal zelf het evenwicht 

tussen kennis, praktijk & business skills

Voor elk niveau bestaan er bij BREWed bierbrouwopleidingen.

 

  • Voor nieuwsgierigen die van het Belgische ambacht willen proeven of voor wie een nieuwe carrière wil starten.
  • Voor gepassioneerde en gevorderde hobbybrouwers die al wat succes hebben geoogst met hun biercreaties en weleens durven dromen van een eigen microbrouwerij.
  • Voor ambachtelijke als industriële brouwers die werk willen maken van een gezonde economische brouwerij.
  • Voor wie al een basisopleiding bierbrouwen heeft genoten, maar extra praktijk kan gebruiken.
Tijdens de bouwpraktijk organiseert BREWed ook randactiviteiten.

Beleef fun & passie

 en ontdek nieuwe brouwvrienden

Naast de bouwpraktijk organiseert BREWed ook randactiviteiten.

 

  • Laat je meeslepen in het totaalverhaal van brouwen en het reilen en zeilen in een brouwerij. Mout, hop, water, gist produceren, bewerken & verwerken.., degusteren hoort hier uiteraard bij.