• Voorlopig worden er geen workshops bier brouwen aangeboden.
  • Inschrijven op onze nieuwsbrief zorgt dat je als eerste onze updates ontvangt.
  • We wensen alle microbrouwers een oprechte 'houd vol'!
HOME » OPLEIDINGEN » TRAJECT

Kies je traject bier brouwen 

van beginnend tot professioneel brouwer

BREWed - de mobiele brouwacademie heeft een aanbod dat gaat

van bierliefhebbende creatieve doe-het-zelvers die nog nooit een roerstok in de hand hebben gehad

tot ervaren brouwers met professionele ambitie.

Beginners kunnen uit de STARTmodule een traject à la carte samenstellen volgens hun persoonlijke interesses. Een BREWbootcamp is een aanrader om meteen in korte tijd een flinke dosis kennis en ervaring op te doen.

Met de IMPROVEmodule tilt de hobbybrouwer haar/zijn brouwerstalent tot een hoger niveau. Door experiment & samenwerking ontstaan nieuwe ideeën. De belevenis wordt nog groter door de bijkomende randactiviteit. Dit alles tijdens een BREWexperience. 

De SUCCEEDmodule voor gevorderde brouwers geeft de brouwersdroom een boost. De brouwkennis wordt geperfectioneerd en de deelnemer wordt EXPERT in het brouwersvak.

Opleidingstraject binnen BREWed mobiele brouwacademie

Met elke workshop kom je weer een stap dichterbij het worden van een brouwmeester.

voor elk niveau bestaat er bij BREWed een opleiding

Starters en hobbybrouwers 

Tijdens de workshops BREWpractice en BREWtaste brouw je - als assistent - volledig mee met de brouwmeester. De eerste optie focust zich volledig op het brouwproces. Er zijn dan ook geen randactiviteiten. De tweede optie brengt je een stap verder door objectief te leren proeven van biertjes.

BREWed werkt samen met ambachtelijke brouwerijen

Hobbybrouwers en (semi)professionele brouwers

Hier komt al wat theorie op het hoekje kijken. Maar praktijk blijft nog onze hoeksteen van BREWsensory en BREWtechnics. Tijdens deze workshops leer je (off-) flavors in je bier herkennen of labotechnieken hanteren - een vereiste in je dagelijkse brouwpraktijk. 

Brouwers met een flinke portie ondernemerszin

Met theoretische grondbeginselen als basis, gaan we tijdens de BREWmasterclasses samen met experts uit de brouwwereld aan de slag met praktijkvoorbeelden, praktijkoplossingen en nieuwe technologieën. Door interactie tussen de deelnemers komt de BREWmasterclass écht tot leven! Hier leer je samen met brouwcollega's.


Onze workshops en masterclasses kunnen uiteraard helemaal afzonderlijk van elkaar gevolgd worden. Er is geen vaste volgorde of verplichting om alle workshops te volgen. Afhankelijk van je agenda en je budget, kies je zelf voor een formule, waarin je de vrijheid krijgt om zelf te bepalen wat je wilt verbeteren. Alles wat je leert met BREWed sluit aan bij reguliere opleidingen in het dag- en avondonderwijs.


Niet helemaal zeker wat precies kiezen? Contacteer via onderstaand formulier of bel ons gewoon eens op.