HOME » start » miniBREWbootcamp

miniBREWbootcamp

Leer bier brouwen in een échte microbrouwerij tijdens de BREWbootcamp

voor STARTEND brouwer

De BREWbootcamp is een unieke totaalervaring voor een startend bierbrouwer

Je bent groot bierliefhebber, drankenhandelaar of uitbater van een biercafé of bierrestaurant en wil het bierproduct beter leren kennen. Of je bent kennis of familie van een brouwer en wil meer weten over het brouwproces. Brouw dan eens in een échte brouwerij!  Op 3 dagen krijg je een flinke dosis kennis en een pittige praktijk.

miniBREWbootcamp ...

 

 • een CRASH COURSE van 3 dagen. Je maakt op een toegankelijke manier kennis met de THEORETISCHE BASISBEGINSELEN van het bierbrouwen (1 dag); je leert de noodzakelijke LABOTECHNIEKEN (meten, wegen, rekenen, kweken, satureren, klaren)(1/2 dag); je gaat aan de slag als LEERLING-BROUWER (1 dag)… en je DEGUSTEERT de lokale biertjes van het huis. Een leverancier komt langs om brouwingrediënten en -materialen voor te stellen.

 

 • je door PETER op sleeptouw laten nemen doorheen het volledige brouwproces VAN MOUT TOT BIER. De brouwtermen schroten, storten, maïschen, filteren, klaren, koken & koelen van wort, enten van gist, beluchten & fermentatie, bottelen & hergisting op fles, lageren & rijpen zullen vanaf nu geen geheimen meer voor je hebben en je zintuigen worden tot het uiterste geprikkeld. Kleur, bitterheid en alcoholpercentage leer je nu zelf te bepalen.

 

 •  een opleiding tijdens de OPERATIE VAN EEN MICROBROUWERIJ. Hier krijg je al meteen een idee over het effect van basisingrediënten (hop & mout) op het resulterende bier. En vooral ... hier leer je al heel snel over de DAGDAGELIJKSE HANDELINGEN VAN EEN MICROBROUWER.

 

 • … labomaterialen leren kennen in functie van een MICROBIOLOGISCH ONDERZOEK. Hoe gebruik je een MICROSCOOP en leer je aseptisch te werk gaan om groei en contaminatie van GISTEN & BACTERIËN onder controle te houden? Waarom, waar en hoe vaak moet je ONTSMETTEN ?

 

 • … een waardevolle INTERACTIE MET HOBBY - & MICROBROUWERS die je mee kunnen nemen in hun verhaal achter hun huidige brouwerij. Je gaat naar huis met NIEUWE BIERVRIENDEN een rugzak vol advies & aanbevelingen die je zullen helpen bier beter te leren begrijpen.

KEN JE BIER BETER

in een korte tijd en in een échte microbrouwerij


Labotechnieken tijdens de BREWbootcamp opleiding tot microbrouwer
 • Maximaal 7 personen & minimaal 18 jaar zijn.
 • Om veiligheidsredenen wordt gevraagd stevig, watervast schoeisel te dragen. Wie wenst kan ook een schort meebrengen.
 • Labomaterialen & syllabus zijn inbegrepen in de prijs.
 • Er worden lunches aangeboden. Optioneel kan een diner op eigen kosten worden geboekt.
 • Het lokale bier wordt met de gepaste uitleg gedegusteerd.
 • Je krijgt een biersetje mee om nog na te genieten. Je bent uiteraard ook vrij om nog meer van het assortiment van de gastverlenende brouwerij te ontdekken. Aankoop regel je dan met de brouwer zelf.

Voorbeeld product

Voorbeeld product

Dit is een voorbeeld product. Het kan niet gebruikt of gekocht worden.


BREWed - mobiele brouwacademie

voor startende brouwers en andere bierliefhebbers

KIES JE START MODULE

Basisopleiding bierbrouwen voor beginners.

KRIJG ALS EERSTE EEN UPDATE van ons aanbod IN JE INBOX

De bootcamp wordt éénmaal per jaar ingericht. Heb je interesse, vul dan onderstaand formulier in.