BREWed gaat terug van start.vanaf 30 juni. Registreer zonder betalen!

HOME » start » BREWbootcamp

BREWbootcamp

Leer bier brouwen in een ├ęchte microbrouwerij tijdens de BREWbootcamp

voor STARTEND brouwer

De BREWbootcamp is een unieke totaalervaring voor een startend bierbrouwer

Je bent groot bierliefhebber, drankenhandelaar of uitbater van een biercafé of bierrestaurant en wil écht leren bier brouwen in een échte brouwerij. Maar je agenda laat een lange, reguliere opleiding niet toe. Misschien is dit opleidingsaanbod wel een opportuniteit voor jou! De BREWbootcamp is bedoeld om wie nog weinig van bier brouwen afweet in één week tijd onder te dompelen met een flinke dosis kennis en een pittige praktijk.

BREWbootcamp ...

 

 • een CRASH COURSE van 5 dagen. Je maakt op een toegankelijke manier kennis met de THEORETISCHE BASISBEGINSELEN van het bierbrouwen (1 dag); je leert de noodzakelijke LABOTECHNIEKEN (meten, wegen, rekenen, kweken, satureren, klaren)(1/2 dag); je gaat aan de slag als LEERLING-BROUWER (3 dagen)… en je DEGUSTEERT de lokale biertjes van het huis.

 

 • je door PETER op sleeptouw laten nemen doorheen het volledige brouwproces VAN MOUT TOT BIER. De brouwtermen schroten, storten, maïschen, filteren, klaren, koken & koelen van wort, enten van gist, beluchten & fermentatie, bottelen & hergisting op fles, lageren & rijpen zullen vanaf nu geen geheimen meer voor je hebben en je zintuigen worden tot het uiterste geprikkeld. Kleur, bitterheid en alcoholpercentage leer je nu zelf te bepalen.

 

 •  een opleiding in de DAGDAGELIJKSE OPERATIE VAN VERSCHILLENDE MICROBROUWERIJENwaardoor je telkens met verschillende infrastructuur een verschillend biertje leert brouwen. Hier krijg je al meteen een idee over het effect van basisingrediënten (hop & mout) op het resulterende bier. En vooral ... hier leer je dus al heel snel oplossingen die de verschillende brouwerijen bedacht hebben voor dezelfde dagdagelijkse handelingen.

 

 • … labomaterialen leren kennen in functie van een MICROBIOLOGISCH ONDERZOEK. Hoe gebruik je een microscoop en leer je aseptisch te werk gaan om groei en contaminatie van gisten & bacteriën onder controle te houden? Waarom, waar en hoe vaak moet je ontsmetten? 

 

 • … een waardevolle INTERACTIE MET HOBBY - & MICROBROUWERS die je mee kunnen nemen in hun verhaal achter hun huidige brouwerij. Je gaat naar huis met een rugzak vol advies en aanbevelingen die je zullen helpen om verdere brouwkeuzes te maken.

 

 • …  een grote stap voorwaarts in je BROUWERIJDROOM waarvan je blijvend de vruchten van zult plukken. Het aantal deelnemers is beperkt zodat je een persoonlijke begeleiding kan verwachten.

DUS JE WILT BROUWER WORDEN

in een korte tijd en in een échte microbrouwerij


Labotechnieken tijdens de BREWbootcamp opleiding tot microbrouwer
 • Maximaal 10 personen kunnen deelnemen aan een BREWbootcamp.
 • Deelnemers moeten minimaal 18 jaar zijn.
 • Om veiligheidsredenen wordt gevraagd stevig, watervast schoeisel te dragen. Wie wenst kan ook een schort meebrengen.
 • Labomaterialen & syllabus zijn inbegrepen in de prijs.
 • Er worden 5 lunches aangeboden. Optioneel kan een diner op eigen kosten worden geboekt.
 • Per locatie gebeuren er degustaties van het lokale bier.
 • Je krijgt per brouwerij een biersetje mee om nog na te genieten. Je bent uiteraard ook vrij om nog meer van het assortiment van de gastverlenende brouwerij te ontdekken. Aankoop regel je dan met de brouwer zelf.

BREWed - mobiele brouwacademie

voor startende brouwers en andere bierliefhebbers

KIES JE START MODULE

Basisopleiding bierbrouwen voor beginners.

KRIJG ALS EERSTE EEN UPDATE van ons aanbod IN JE INBOX

De bootcamp wordt éénmaal per jaar ingericht. Heb je interesse, vul dan onderstaand formulier in.