HOME » Improve » BREWtaste

BREWtaste

Brouwen & proeven als een pro achter de schermen van een professionele lokale microbrouwerij

voor de AMATEUR- & HOBBYbrouwer

Een BREWtaste spreekt voor zich – een workshop volledig in het teken van proeven. Uiteraard draait deze activiteit - net zoals alle andere activiteiten van BREWed - over alles wat met bier brouwen te maken heeft. Je proeft van het brouwvak in de grotere context van een microbrouwerij. Maar proeven staat hier ook voor bierproeven. Ideaal als je voor je eigen creaties iets meer gestructureerd een oordeel wil vellen vooraleer je deze aan vrienden, kennissen of familieleden voorstelt of op de markt wil brengen.

BREWtaste ...

 

  • ... een DAGACTIVITEIT in een LOKALE MICROBROUWERIJ, gevuld met brouwen en bier proeven. We gaan dus al in de vroege uurtjes van start.

 

  • ... alle nodige stappen van het BROUWPROCES ZELF UITVOEREN. Je gaat schroten, maïschen, filteren & spoelen, koken, koelen, pitchen… wegen, meten, controleren. Het volledige brouwproces wordt begeleid door Peter Croonenberghs. Met meer dan 30 jaar ervaring in huis-, kleine en grote commerciële brouwerijen in binnen-& buitenland geeft hij tussendoor advies op vragen over je eigen biercreaties. De brouwer van het huis houdt uiteraard een oogje in het zeil, want we brouwen een biertje uit zijn assortiment. Hij is ook altijd bereid om zijn brouwinstallatie tijdens een rondleiding toe te lichten.

 

  • ... je SMAAKPAPILLEN PRIKKELEN en met de deskundige hulp van een zytholoog mout, hop, gist, fruit-, kruiden- of andere aroma’s leren herkennen in het assortiment van de huisbieren.

 

  • … de basisregels van een BIERPROEVERIJ aan de hand van een degustatiefiche hanteren en -wie wil- samen met collega-hobbybrouwers toepassen op een eigen biercreatie van thuis.

 

  • ...gewoon GENIETEN van het overheerlijk schuimend nat ! Het vergisten en bottelen laten we aan de brouwer over. Wil je erbij zijn? Bekijk het dan eens samen met de brouwer.

 

Bierproeverij met Belinda Eelbode van Beer-to-Taste

ONTDEK SAMEN MET COLLEGA’s TRICKS OVER BIER & BROUWEN

met bierkennis & brouwervaring in de praktijk van een microbrouwerij


  • Maximaal 15 personen kunnen deelnemen aan een BREWtaste.
  • Deelnemers moeten minimaal 18 jaar zijn.
  • Om veiligheidsredenen wordt gevraagd stevig, watervast schoeisel te dragen. Wie wenst kan ook een schort meebrengen.
  • Een lunch word je aangeboden.
  • Je krijgt 12 flesjes van het huismerk mee om nog na te genieten. Je bent uiteraard ook vrij om nog meer van het assortiment van de gastverlenende brouwerij te ontdekken. Aankoop regel je dan met de brouwer zelf.

Deskundige bierproeverij met zytholoog Sofie Devriendt

Zin om eens met je vereniging, sportclub, vrienden samen te brouwen? Groepsinschrijvingen zijn mogelijk vanaf 10 deelnemers. De kostprijs bedraagt €175 incl/pp. Jullie gaan dan naar huis met een vaatje van eigen gebrouwen nat.


BREWed - mobiele brouwacademie

voor amateur- & hobbybrouwers

BREWed leert de hobbybrouwer beter bier brouwen

KIES JE IMPROVEMODULE


KRIJG ALS EERSTE EEN UPDATE van ons aanbod IN JE INBOX

De workshops worden momenteel slechts op vraag ingericht. Ze gebeuren tijdens de brouwdagen van onze partners en samen met leermeester Peter. Heb je interesse, vul dan onderstaand formulier in.