HOME » OPLEIDINGEN » IMPROVE » BREWsensory

BREWsensory voor AMATEUR- & HOBBYBROUWERS

Uitgelezen voor elke liefhebber van craft beer en voor wie nieuwsgierig is hoe het er in de ambachtelijke brouwerij om de hoek eigenlijk aan toe gaat. Iedereen is welkom: ervaring & voorkennis zijn niet belangrijk, maar wel de volle goesting. Ook voor bierhandelaars, uitbater biercafé & bierrestaurant en andere professionele bierkenners.

BREWed taste:-voor elke liefhebber van craft beer en voor wie nieuwsgierig is hoe het er in de ambachtelijke brouwerij om de hoek eigenlijk aan toe gaat

 

Wie zijn die boosdoeners in je off-flavored bier: diacetyl, of DMS, lichtschade, oxidatie, infectie,…? Worden ze veroorzaakt door de basisgrondstoffen, chemische veranderingen tijdens het brouwen of stockeren, of zijn er micro-organismen op de loer? Peter leidt je doorheen de meest voorkomende smaakbedervers en probeert al je prangende vragen te beantwoorden. De workshop sensory tasting gebeurt aan de hand van een testkit met farmaceutisch gecontroleerde standaarden op ‘neutraal’ bier.

 

De workshops worden ingericht van zodra er voldoende interesse is gebleken. Laat dus een berichtje na.



BREWed - mobiele brouwacademie

BREWed basis leer bier brouwen voor beginner

KIES JE STARTOPLEIDING