• Voorlopig worden er geen workshops bier brouwen aangeboden.
 • Inschrijven op onze nieuwsbrief zorgt dat je als eerste onze updates ontvangt.
 • We wensen alle microbrouwers een oprechte 'houd vol'!
HOME » OPLEIDINGEN » IMPROVE » BREWpractice

BREWpractice

Brouwen als een pro achter de schermen van een professionele lokale microbrouwerij

voor de AMATEUR- & HOBBYbrouwer

Brouw mee met Peter Croonenberghs - de brouwmeester - en doe bijkomende praktijkervaring op in een commerciƫle ambachtelijke brouwerij

Tijdens deze workshops brouw je - als assistent - volledig mee met de brouwmeester. Je ervaart de knepen van een professioneel brouwer, die je op kleine schaal kunt toepassen in je eigen (huis)brouwerij. Ideaal als aanvullende praktijkervaring na een reguliere basisopleiding. Door BREWpractice op verschillende locaties te volgen kun je zelf ontdekken welke brouwinstallatie het beste voor je is, nog voordat je je aan een grote investering waagt. 

BREWpractice ...

 

 • ... een DAGVULLENDE ACTIVITEIT tijdens de DOORDEWEEKSE BROUWDAG van de gastverlenende microbrouwer, die al in de vroege uurtjes van start gaat. Kort voor de workshop laat de brouwer ons weten welk BIERTJE VAN HET HUIS gebrouwen wordt.

 

 • ... alle nodige stappen van het BROUWPROCES ZELF UITVOEREN. Je gaat schroten, maïschen, filteren & spoelen, koken, koelen, pitchen… wegen, meten, controleren. Het volledige brouwproces wordt begeleid door Peter Croonenberghs. Met meer dan 30 jaar ervaring in huis-, kleine en grote commerciële brouwerijen in binnen-& buitenland geeft hij tussendoor advies op je prangende brouwvragen. De brouwer van het huis houdt uiteraard een oogje in het zeil en is altijd bereid om zijn brouwinstallatie tijdens een rondleiding toe te lichten.

 

 • ... je ZINTUIGEN PRIKKELEN. Je kijkt, proeft, hoort, ruikt en voelt MOUT, HOP, KRUIDEN, WORT. Je houdt brouwtemperaturen nauw in de gaten en je inspecteert het kookproces. Je berekent het alcoholpercentage en bitterheid. Net als in je hobbybrouwpraktijk ... maar net dat tikkeltje meer

 

 • ... DEGUSTEREN en discussiëren hoort er ook bij! Santé!

 

 • ... VERGISTEN & BOTTELEN laten we aan de brouwer over. Wil je erbij zijn? Bekijk het dan eens samen met de brouwer.

EEN PODIUM VOOR JE BROUWKUNSTEN

achter de schermen van een professionele lokale microbrouwerij


 • Maximaal 15 personen kunnen deelnemen aan een BREWpractice.
 • Deelnemers moeten minimaal 18 jaar zijn.
 • Om veiligheidsredenen wordt gevraagd stevig, watervast schoeisel te dragen. Wie wenst kan ook een schort meebrengen.
 • Een broodjeslunch word je aangeboden. Optioneel kan een diner worden geboekt.
 • Je krijgt 12 flesjes van het huismerk mee om nog na te genieten. Je bent uiteraard ook vrij om nog meer van het assortiment van de gastverlenende brouwerij te ontdekken. Aankoop regel je dan met de brouwer zelf.

Zin om eens met je vereniging, sportclub, vrienden samen te brouwen? Groepsinschrijvingen zijn mogelijk vanaf 10 deelnemers. De kostprijs bedraagt €85 incl/pp. Jullie gaan dan naar huis met een vaatje van eigen gebrouwen nat.


KRIJG ALS EERSTE EEN UPDATE van ons aanbod IN JE INBOX

De workshops worden ook op vraag ingericht. Ze gebeuren tijdens de brouwdagen van onze partners en samen met leermeester Peter. Heb je interesse, vul dan onderstaand formulier in.

 


BREWed - mobiele brouwacademie

voor amateur- & hobbybrouwers

BREWed leert de hobbybrouwer beter bier brouwen

KIES JE IMPROVEMODULE