Voor de brouwer & stoker die de verplichte administratie tot een minimum van tijd wil reduceren

De brouwer brouwt met passie. Helaas is de techniek van het bierbrouwen zélf slechts een klein onderdeel van wat er op het pad van een commercieel brouwer komt. Iets waar hij meestal weinig plezier aan beleeft, is de administratie. Er valt niet aan te ontsnappen aan de vaak verwarrende materie. En soms wordt het allemaal toch wel écht een wirwar. Een hectische periode in je brouwerij kan al snel eindigen in het verwaarlozen van die voorraadfiches, brouw- & e-AD-aangiftes, leeggoed, werkregisters, lotnummers,… Herken je dit?

Zelf je brouwdata ingeven of automatisch via een  software speciaal voor brouwerijen?

Begin je al te zuchten bij het horen van FAVV, AAD&A en alles wat met brouwadministratie te maken heeft? Onze sprekers Peter, Stijn en Laurens proberen om je op een vlotte manier op weg te helpen bij het legaal brouwen van je alchohol voor commerciële doeleinden. En zoals steeds tijdens een BREWmasterclass delen de aanwezigen hun ervaringen, waardoor je alleen maar naar huis gaat met nieuwe inzichten. Het kost je niet veel geld en moeite en het kan je alleen maar miserie achteraf besparen. Dus waarom zou je dat dan niet doen?

BREWmasterclass ism Douano en FAVV

Voor wie?

  • Je wilt een commercieel brouwerij / stokerij starten en wil alles eens op een rijtje hebben.
  • Je bent al een tijdje als commercieel brouwer / stoker bezig, maar er zijn toch nog een aantal zaken waar je geen grip op hebt.
  • Je bent op zoek naar een goede digitale oplossing om je administratie te vereenvoudigen
  • Je bent huurbrouwer en verkoopt alcoholische dranken aan andere bedrijven en particulieren
  • Je bent hobbybrouwer en wil niet dat er onnodige gezondheidrisico’s aan je producten kleven.

Dit alles gaat door in de brouwerij van VICARIS... een familiebrouwerij in Dendermonde olv Vincent & Claire Dileweyns. Tijdens het eerste deel van deze BREWmasterclass zoomen we in op de theorie van ACCIJNZEN en VOEDSELVEILIGHEID. Daarna volgt een praktische sessie waar Laurens je adhv excel-files gaandeweg meeneemt in de voordelen van automatisering van je administratie.We eindigen met een rondetafel discussie.

BREWmasterclass voor KMO brouwers: duurzame energie in de brouwerij.

Prijs: 99,-  

Wat je hiervoor terugkrijgt:

  • Intro: administratie in de brouwerij, Peter Croonenberghs (Brombeercompagnie)
  • Voedselveiligheid: Stijn Hermans (FAVV)
  • Accijnswetgeving: theorie en praktijk, Peter Croonenberghs & Laurens Roelens (Douano)
  • Q&A in rondetafel
  • netwerk van collega-brouwers
  • degustatie & hongerstiller
  • bezoek aan de brouwerij
  • en op termijn minder kopzorgen 

Timing & Locatie: donderdag 29 september, 18h30 - 21h30 in brouwerij Dileweyns