Optimize your flow

Tijdens de BREWmasterclass leer je  de praktische kant van  een pomp in je brouwerij.

Welke pomp is het meest geschikt voor mijn brouwerij?

Pompen zijn een essentieel onderdeel van de bierproductie om de bewegingen van vloeistoffen tijdens het hele proces te beheersen. Er zijn diverse toepassingen waaronder

  • verpompen van het beslag en wort
  • filtratie
  • spoelen
  • koelen door waterkoeler
  • recuperatie van de trub uit de whirlpool
  • opslag in buffertanks
  • CIP (slangen, koppelingen, platenkoeler, bottelmachine)

Om de juiste pomp voor een bepaalde toepassing te selecteren, kun je je best goed laten informeren. Een beetje basiskennis over verschillende types pompen kan je al een stuk in de goede richting duwen. Binnenkort ben je weer helemaal mee met termen zoals rendement, filtratiesnelheid, shearforce, viscositeit,… en begrijp je de werking van de pompen in je brouwerij!

Pfffff, ik weet van pomp noch pompstang

 

Als je eenmaal één of meerdere goede pompen hebt, kan je niet meer zonder. Maar hoe kwalitatief je pompen ook mogen zijn, soms vertonen ze ook wel eens hun kuren. Met een goede opstelling van je pomp en een minimum kennis van onderhoud ervan kan je al veel problemen oplossen en vermijden. Heb je ooit al eens een pomp van binnen gezien? En nog straffer, heb je die al eens durven uiteenhalen en succesvol weer in mekaar gezet?

 

Wat u als brouwer moet weten over pompen

 

Packo Pumps is van huis uit researcher, designer en fabrikant van duurzame en innovatieve hygiënische roestvast stalen centrifugaalpompen. Via een presentatie zullen jullie concrete tips krijgen om op een efficiënte en duurzame manier te verpompen. Met een demo krijgen jullie inzicht in het ontwerp en de werking van een Packo centrifugaalpomp. De meest voorkomende problemen van een pomp worden uit de doeken gedaan.

Ian Morbée van Packo pumps  leidt je door de wereld van de centrifugaalpompen tijdens de BREWmasterclass van BREWed.

 

Na een basisopleiding in St. Jan Bergmans te Merksem, werd het al duidelijk dat er een kleine technieker in Ian Morbée zat, en dat hij meer dan voldoende in zijn mars had om deze droom te vervullen. De kans om dit te doen is hem geboden door Gillain in Aartselaar waar hij de dienst naverkoop heeft uitgebouwd. Zijn passie zat duidelijk in de pompen en deze heeft hij uitgebouwd tot sales en het geven van opleidingen. Vorig jaar is hij het verkoopsteam van Verder nv in Aartselaar komen versterken. Nu is hij verantwoordelijk voor de verkoop van o.a. de Packo pompen aan de eindgebruikers binnen België.   

Na haar opleiding als landbouwkundig ingenieur aan de UGent (nu Bio-ingeneursopleiding), startte Isabelle Coucke 30 jaar geleden haar loopbaan bij de Packo ‘familie’ in Zedelgem. Eerst bij Packo Agri als verkoopsingenieur melksystemen om in 1993 over te stappen naar de buren van Packo Inox (nu Fullwood-Packo) waar ze als projectingenieur aan de slag ging binnen de afdeling huisbrouwerijen en melkverwerkingslijnen. Nadien werd ze Area Sales Manager Cooling Technologies, zowel voor de melkkoeltanks voor de melkveehouderij als voor koeloplossingen voor de industrie. In mei 2018 nam ze de uitdaging aan om als Key Accountmanager Pumps bij Packo Inox in Diksmuide haar carrière bij Packo een nieuwe richting te geven.

Isabelle Coucke introduceert de deelnemer van de BREWmasterclass  Verder-Packo

De workshop is helaas afgelopen. Heb je interesse voor een soortgelijke masterclass, laat het ons gerust weten. Bij voldoende interesse wordt een masterclass ingericht. 

De interventie van Packo pumps wordt gecombineerd met een praktische workshop 'Bezint eer ge begint met een goed stappenplan' waarin Peter Croonenberghs (Brombeercompagnie) jullie wegwijs brengt in de installatie van een microbrouwerij.