HOME » BLOG » BREWmasterclass - Optimize your flow met Packo

BREWmasterclass - Optimize your flow met Packo

Tijdens de BREWmasterclass leer je de praktische kant van een pomp in je brouwerij.

Laten we het even hebben over pompen.

 

Om het intensieve werk tijdens het brouwen te vergemakkelijken, is een brouwer gebaat met goed en degelijk materiaal. Vaak is de aankoop al een flinke hap uit het budget. Als er dan iets fout loopt, dan zijn de probleemoplossende vaardigheden van de brouwer een absolute meerwaarde. 

Welke pomp is het meest geschikt voor mijn specifieke behoeften in de brouwerij?

 

Pompen zijn een essentieel onderdeel van de bierproductie om de bewegingen van vloeistoffen tijdens het hele proces te beheersen. Er zijn diverse toepassingen waaronder

 • verpompen van het beslag en wort
 • filtratie
 • spoelen
 • koelen door waterkoeler
 • recuperatie van de trub uit de whirlpool
 • opslag in buffertanks
 • CIP (slangen, koppelingen, platenkoeler, bottelmachine)

 

Om de juiste pomp voor een bepaalde toepassing te selecteren, kun je je best goed laten informeren. Een beetje basiskennis over verschillende types pompen kan je al een stuk in de goede richting duwen. Binnenkort ben je weer helemaal mee met termen zoals rendement, filtratiesnelheid, shearforce, viscositeit,… en begrijp je de werking van de pompen in je brouwerij!

 

Pfffff, ik weet van pomp noch pompstang

 

Als je eenmaal één of meerdere goede pompen hebt, kan je niet meer zonder. Maar hoe kwalitatief je pompen ook mogen zijn, soms vertonen ze ook wel eens hun kuren. Met een goede opstelling van je pomp en een minimum kennis van onderhoud ervan kan je al veel problemen oplossen en vermijden. Heb je ooit al eens een pomp van binnen gezien? En nog straffer, heb je die al eens durven uiteenhalen en succesvol weer in mekaar gezet?

 

Wat u als brouwer moet weten over pompen

 

Packo Pumps is van huis uit researcher, designer en fabrikant van duurzame en innovatieve hygiënische roestvast stalen centrifugaalpompen. Via een presentatie zullen jullie concrete tips krijgen om op een efficiënte en duurzame manier te verpompen. Met een demo krijgen jullie inzicht in het ontwerp en de werking van een Packo centrifugaalpomp. De meest voorkomende problemen van een pomp worden uit de doeken gedaan.

 

Ian Morbée van Packo pumps leidt je door de wereld van de centrifugaalpompen tijdens de BREWmasterclass van BREWed.

 

Na een basisopleiding in St. Jan Bergmans te Merksem, werd het al duidelijk dat er een kleine technieker in Ian Morbée zat, en dat hij meer dan voldoende in zijn mars had om deze droom te vervullen. De kans om dit te doen is hem geboden door Gillain in Aartselaar waar hij de dienst naverkoop heeft uitgebouwd. Zijn passie zat duidelijk in de pompen en deze heeft hij uitgebouwd tot sales en het geven van opleidingen. Vorig jaar is hij het verkoopsteam van Verder nv in Aartselaar komen versterken. Nu is hij verantwoordelijk voor de verkoop van o.a. de Packo pompen aan de eindgebruikers binnen België.   

Na haar opleiding als landbouwkundig ingenieur aan de UGent (nu Bio-ingeneursopleiding), startte Isabelle Coucke 30 jaar geleden haar loopbaan bij de Packo ‘familie’ in Zedelgem. Eerst bij Packo Agri als verkoopsingenieur melksystemen om in 1993 over te stappen naar de buren van Packo Inox (nu Fullwood-Packo) waar ze als projectingenieur aan de slag ging binnen de afdeling huisbrouwerijen en melkverwerkingslijnen. Nadien werd ze Area Sales Manager Cooling Technologies, zowel voor de melkkoeltanks voor de melkveehouderij als voor koeloplossingen voor de industrie. In mei 2018 nam ze de uitdaging aan om als Key Accountmanager Pumps bij Packo Inox in Diksmuide haar carrière bij Packo een nieuwe richting te geven.

Isabelle Coucke introduceert de deelnemer van de BREWmasterclass Verder-Packo

BREWmasterclass 'De ideale layout van je brouwinstallatie'

 

Leer meer tijdens de BREWmasterclass en schrijf je nu in.

 

Op een luchtige manier word je door het landschap van brouwingeneering geloodst. Na een theoretische infosessie volgt een interactief gedeelte, waarin de deelnemers een demo krijgen hoe een pomp van binnen uitziet, hoe ze uit elkaar te halen en correct weer in mekaar te fixen.  Bij voldoende interesse wordt deze BREWmasterclass aangevuld met andere topics.

 

In vorig artikel maakte je al kennis met het eerste deel van de BREWmasterclass waarin je een stappenplan voor het (her)ontwerp van je brouwerij wordt aangereikt.

 

Voor wie?

 

Je bent een gepassioneerde, gevorderde hobbybrouwer en al een geruime tijd bezig met het brouwen van je eigen bier. Je doet dit thuis en je krijgt verdraaid veel likes voor je biercreaties bij je familie, vrienden en kennissen. Je droomt van een commerciële microbrouwerij, die liefst dan ook nog voldoende geld in het laatje brengt om er van te leven. 

 OF 

Je hebt al een microbrouwerij opgestart en bent misschien al wel enkele jaartjes passioneel bezig. Een stabiel biertje brouwen lukt vrij goed. En je hebt al vaak gepiekerd over het wel of niet van een upscaling, want er zijn zoveel struikelblokken en valkuilen die je het liefst wil vermijden.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.