HOME » BLOG » BREWmasterclass - Bier is er altijd geweest en zal er altijd zijn

BREWmasterclass - Bier is er altijd geweest en zal er altijd zijn

De voorbije 20 jaar is de economie van ambachtelijke bieren immens veranderd. Vooral de laatste jaren schoten de microbrouwerijen in een razend tempo als paddenstoelen uit de grond, in België en ver daarbuiten. 

de economie van een ambachtelijk biertje in een lokale microbrouwerij

 

 

Microbrouwerijen floreren als nooit tevoren als een soort protest tegen de mainstream grote brouwerijen die hun bier in elke hoek van de wereld hebben weten te brengen... een tendens die ook in andere markten terug te vinden is - denk maar aan de smartphones van diverse grote merken, koffie van Starbucks,…

Tegelijkertijd gaat dit samen met het groeiende lokale besef, waardoor de interesse naar een eigenwijs biertje de wereld van de microbrouwerij doet floreren. Een goldtrush op de biermarkt is echter niet zo vanzelfsprekend.

 

  • Een groeiende aandacht voor een gezonde leefstijl en de risico heeft impact op de bierconsumptie
  • Cafés en restaurants moeten optornen tegen de (misschien wel heel terchte) alcoholintolerantie op de weg
  • Brouwerijgiganten bepalen de bierprijs waar een micromuis niet tegenop kan

Gaat ambachtelijk bier brouwen in een microbrouwerij anno 2020 over romantiek?

`Velen van jullie houden immens van brouwen, maar krijgen kippenvel wanneer het economische aspect om de hoek komt loeren. Of je nu wilt of niet, maar in een gezonde, duurzame bierbusiness staat er een belangrijke financiële taak te wachten. BREWed wil je helpen met deze gortdroge maar broodnodige kennis.

 

 

`Vinicius Aversari Martins adviseert over  het financiële kantje van brouwerijen.

Vinicius Martins was professor aan het Departement Boekhouden van de School voor Economie, Bedrijfsbeheer en Boekhouden te Ribeirão Preto, Universiteit van São Paulo, Brazilië (2003 -2016). Hij begon met huisbrouwen in 2010, in Brazilië, en vervolmaakte zijn kennis door twee brouwopleidingen te volgen in België. Sinds hij in het begin van 2016 naar België verhuisde, is hij zich blijven wijden aan zijn hobby met zijn 'microbrouwerij' Brabbel. Professioneel gezien houdt hij zich bezig met adviesactiviteiten (Boekhouden en Bedrijfsfinanciën).

Met zijn gegronde economische kennis & ervaring zal Vinicius zich in een interactieve sessie toespitsen op wat voor jullie van bijzonder belang is wanneer je een brouwerij wilt starten of hebt gestart, nl. op de uitdagingen en aspecten van de economie van bier en het brouwen - lokaal, nationaal en globaal. Speciale aandacht gaat naar craft bier in België. Iedere deelnemer voor zich wordt met een aantal teasers uitgenodigd om eens met deze basistheorie na te denken over de eigen brouwerij-activiteiten: nu en in de toekomst. Vini voelt zich comfortabeler als hij dit in het Engels kan voorstellen, ook al kan hij je heel goed ter woord staan in het Nederlands! Tegen het eind van de sessie brabbel je misschien wel iets in het Braziliaans. Saúde!

 

BREWmasterclass 'Een duurzame bierbusiness'

Houd de BREWmastermodule ‘Basisbeginselen van een duurzame bierbusiness” in het oog! Op een luchtige manier word je door het landschap van economie en marketing van bier en brouwerijen geloodst. Na een theoretische infosessie volgt een interactief gedeelte, waarin de deelnemers hun ervaringen en verhalen, fouten en problemen en hun (eventuele) oplossingen kunnen uitwisselen met onze experten en de collega-microbrouwers in de zaal. Bij voldoende interesse wordt deze basis later nog verder uitgediept.

 

Leer meer tijdens de BREWmasterclass en schrijf je in.

In vorig artikel kon je al kennismaken met marktanalyse en marketing.

In volgend artikel maak je kennis met Miel Bonduelle en de marketing van bier& brouwerijen

 

Voor wie?

Je bent een gepassioneerde, gevorderde hobbybrouwer en al een geruime tijd bezig met het brouwen van je eigen bier. Je doet dit thuis en je krijgt verdraaid veel likes voor je biercreaties bij je familie, vrienden en kennissen. Je droomt van een commerciële microbrouwerij, die liefst dan ook nog voldoende geld in het laatje brengt om er van te leven.

 OF

 Je hebt al een microbrouwerij opgestart en bent misschien al wel enkele jaartjes passioneel bezig. Een stabiel biertje brouwen lukt vrij goed. En je hebt al vaak gepiekerd over het wel of niet van een upscaling, want er zijn zoveel struikelblokken en valkuilen die je het liefst wil vermijden.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.