HOME » BLOG » Ticket to Bram's Brewery

Ticket to Bram's Brewery

Workshop bier brouwen in  Bram's micrbrouwerij

Volg de gids (in discussie onder event) en je ontdekt in 4 etappes wat je van de workshop in Bram's Brewery kan verwachten!

etappe 1: BeerToTaste

We maken kennis tijdens een kleine wandeling (lees kuiertocht) doorheen Roeselare met zytholoog Belinda van Beer-to-taste. Met bijna 15 jaar brouwerij gidservaring laat ze brouwerijen en hun bier ten volle ontdekken. Zij kent het Roeselaars bierlandschap door en door en weet je als geen ander mee te sleuren in haar passie. Belinda is niet alleen zytholoog, maar is als artisanaal bierbrouw(st)er ook volop aan het experimenteren in de roerkuip. Al doende leert men natuurlijk het meeste. Tijdens de wandeling worden er een aantal biertjes van Bram’s Brewery gedegusteerd … met bijpassend verhaal.

 

etappe 2: BOMbrewery

Na onze kuiertocht, geleid door @Beer-to-taste zakken we af naar Triporteur.BOMBrewery. BomBrewery, bekend van de Triporteurbieren is ook moutbakker, uniek in zijn soort. Met zijn huisgebakken mout kunnen er heerlijke artisanale bieren gemaakt worden. Dit laten we bij @brewed uiteraard niet aan ons voorbijgaan. Bert bakt de mout voor onze workshop terwijl we erop toekijken. Rebekka laat ons weten dat we na een rondleiding alvast ook kunnen degusteren. Een woordje uitleg zal er zeker niet aan ontbreken.

 

etappe 3: OFF- flavors

Wie zijn die boosdoeners in je off-flavored bier: diacetyl, of DMS, lichtschade, oxidatie, infectie,…? Worden ze veroorzaakt door de basisgrondstoffen, chemische veranderingen tijdens het brouwen of stockeren, of zijn er micro-organismen op de loer? Peter leidt je doorheen de meest voorkomende smaakbedervers en probeert al je prangende vragen te beantwoorden. Breng gerust een voorbeeld mee. Het zal je misschien een stap vooruit helpen (we blijven discreet onder het gezelschap ).

 

etappe 4: 4% brouwen met Peter

Hoe kun je een smaakvol biertje met weinig alcohol brouwen? Speciale gist? Typische mout? Speciale wortbehandeling? Tijdens de workshop wordt er gestreefd naar een 4% session IPA..aldus de wishlist van onze gastheer Bram. Peter geeft tips en voegt de daad bij het woord, samen met jullie, het ad hoc brouwteam van Bram’s Brewery.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.