Bij een BREWmasterclass leer je van een professional die iedere dag opnieuw met beide voeten in de praktijk van het vak bierbrouwen staat.

VASTE LESGEVER & ADVIESVERLENER

PETER CROONENBERGHS

Brouwingenieur met meer dan 30 jaar ervaring in verschillende domeinen van de brouwerijwereld, gaande van ingeneering & opstarten van (micro)brouwerijen samen met ervaren constructeurs, betrouwbare leveranciers en installateurs tot brouwtechnisch & biergerelateerde consulting. Bovenop is hij een gepassioneerd lesgever in bier brouwen (in avondschool) én fier brouwer met eigen biertjes. Jan Van Eyck tripel en Freddy Export.


LOSSE SPREKERS


Stijn Hermans 

Als medewerker van de voorlichtings- en begeleidingscel van FAVV, en voormalig docent voedingstechnologie heeft Stijn ondertussen meer dan 900 opleidingen voor 25 000 deelnemers. Zijn expertise - etikettering, allergenen en bierbrouwen - maken hem bijzonder geschikt om ons tijdens een sessie wegwijs te brengen in de steeds toenemende reglementeringen voor brouwerijen.


Laurens Roelens

Met zijn expertise in de accijnswetgeving en tal van aspecten in de software-industrie, ontwikkelde hij – samen met zijn compagnon - een betaalbare, online oplossing waarbij ondernemers in de drankensector met minimale inspanningen aan de administratieve verplichtingen kunnen voldoen. Met een verleden in Crosscheck, Cisco en Barco staat hij nu als medezaakvoerder van Douano ten dienste van brouwers, drankenhandelaars en importeurs.


Florian Antoine

is fermentatiespecialist. Hij werkte als microbioloog voor Oland Brewery in Halifax, Canada. Daarna trainde en adviseerde hij ambachtelijke brouwers voor het IFBM (Frans Instituut voor brouwen en mouten) in Nancy, Frankrijk. Met Lallemand Brewing helpt hij al twee jaar Belgische, Franse en Zwitserse brouwers bij het vinden van oplossingen voor hun fermentaties.


Luc Vermeersch

Dat duurzaamheid ook in brouwerijen belangrijker wordt, heeft Luc Vermeersch al lang begrepen. Hij koestert een sterke droom en brengt die met mondjesmaat tot leven. Zo werkt hij met brouwerij De Leite realistisch toe naar verminderde (en andere) energie, water en afval. 


Nino Bacelle 

Als verkoper van industriële koelinstallaties, weet hij als geen ander dat energiebesparende ingrepen cruciaal zijn om voor de klant het verschil te kunnen maken. Toen hij in 1997, samen met Guido Devos, bij wijze van hobby brouwerij De Ranke opstartte, nam hij die energiezuinige filosofie mee naar de brouwerij, waar hij nu voltijds werkt.


Jeroen Vandenbussche

Als Master in Brewing Science & Master of Business Administration begon hij in 1997 in het laboratorium van Brouwerij Haacht. In 1998 startte hij bij MEURA, waar hij de gistbeheersystemen industrialiseerde. Nu is hij er als Chief Commercial Officer verantwoordelijk voor de verkoop-, offerte- & marketingafdelingen.


Michel Corbisier

Zijn functie als Sales Engineer Liquid Technologies bij GEA stoelt op een brede waaier van voorbije verdiensten, voornamelijk in de piping en packaging van eigen bedrijf (Tubofit) en afdelingen van grote bedrijven zoals bij Krones AG & Icarus. Maar ook als account manager bij Domino Marguage (codeer-& printtechnologieën).


Philip Adriaense

is sinds 4 jaar sales engineer MSP bij GEA (Beverage, Dairy & Renewable Resources); eerder was hij verantwoordelijk voor de commerciële ontwikkeling in de voedselhygiëne, cleaning en desinfectie bij Christeyns NV & Sopura. Bij Ziemann Hovrieka was hij werkzaam als klantgeoriënteerde tankspecialist. Hij startte zijn carrière bij Salyp nv in de branche van recyclagetechnologie (afvalwater, plastics & piepschuim).


Thibo Baccarne

Sinds 2015 operation manager en medeoprichter van Brouwerij Dutch Bargain, Holland Craft Beer, Beerware en Mout&Stout. Thibo is van alle ‘brouw’markten thuis: productie, waterzuivering, gistpropagatie en ander labowerk, interne auditorplanning, inkoop, afvullen, tot coördinatie van het project ‘Brouwerslokaal’. Wij horen hem graag vertellen over zijn creatieve passie om smaakinnovatie in bier tot een waardevolle business te brengen.


Geert Van Lierde

raakt in 1977 gepassioneerd na lezing van Michael Jacksons ‘The World Guide to Beer’. Hij groeide uit tot bierjournalist, eerst bij Gazet van Antwerpen, later als zelfstandig journalist. Tussendoor schreef hij enkele bierboeken evenals de cursus ‘Gecertificeerd Bierschenker’. Sinds 2020 is hij ook gastdocent in de zythologie-opleiding van Syntra Midden-Vlaanderen in Asse.


Benny Vanheule

stelt  zijn jarenlange ervaring op het gebied van centrifuge, reiniging & desinfectie ten dienste van zijn klanten in combinatie met het productengamma in zijn uitgebreide stock aan ingrediënten voor bier - voornamelijk gericht aan de commerciële microbrouwer.


Joeri De Maere

Na 20 jaar ervaring in de automatiseringswereld besloot Joeri zijn passie voor de wereld van bier en wijn te volgen. Hij kwam terecht in de innovatieve biotechnische wereld van bioMérieux. Als Business Development manager focused hij zich op revolutionaire on-site detectie van spoilers in bier en wijn!


Miel Bonduelle

Miel Bonduelle- gastspreker  BREWed

Met een diploma handelswetenschappen op zak deed Miel tot 2017 de Face to face Marketing & Sales voor Hello Fresh, Clini Clowns, 11-11-11,...Nu leidt hij -als mede-oprichter van Beerselect- de sales en marketing in goede banen. Hij behaalde ook het diploma biersommelier.


Vinicius Aversari Martins

Vinicius Aversari Martins - gastspreker  BREWed

Tot 2016 professor aan het Departement Boekhouden aan de Universiteit van São Paulo, begon met een huisbrouwerij in Brazilië, en vervolmaakte zijn kennis door twee brouwopleidingen te volgen in België. Sinds hij naar België verhuisde, is hij zich blijven wijden aan zijn hobby met zijn 'microbrouwerij' Brabbel. Professioneel gezien houdt hij zich bezig met adviesactiviteiten; zijn expertise: IFRS-rapportering en Company Valuation.


Peter Vandecaveye

Peter Vandecaveye: gastspreker BREWed

Met een universitaire opleiding media en communicatie en 20 jaar ervaring als operationeel- en projectmanager begon Peter in 2015 met zijn eigen communicatiebedrijf Connectingdots BV.  Als biersommelier startte hij het platform Vlaamse Brouwers en Brewers from Belgium. Hij zorgt voor communicatieve ondersteuning van brouwerijen en promoot de biercultuur.


Nicolas Soenen

Nicolas Soenen: spreker bij BREWed

Als handelsingenieur afgestudeerd begon hij zijn carrière bij Duvel Moortgat, waar hij gedurende een 14-jarige carrière verschillende wegen in Duvel Moortgat heeft bewandeld (Sales Representative Vedett, Key Accountmanager Horeca, Beer Ambassador & Export Manager). Daar bovenop behaalde hij een diploma zythologie en genoot hij basisopleiding brouwen. Nu is hij actief als Regional Sales Manager voor de Benelux en Spanje bij Yakima Chief Hops.


Jos Haeck

Met een diploma technisch ingenieur in de fermentatietechnologie op zak, heeft 40 jaar gewerkt in de moutindustrie, van moutproductiespecialist, gerst-agronoom, bedrijfs- en moutauditor tot HACCP, QA en QC. Hij begon als jonge kwaliteits- en productie-ingenieur, later als plantmanager, statutair directeur en operationeel directeur in The Swaen en Maltings Kloosterzande. In 2013 richtte hij zijn eigenbedrijf Food & Beverages Ingredients Holding op.


Ian Morbée

Ian Morbée- gastspreker  BREWed

Na een basisopleiding in St. Jan Bergmans te Merksem, werd het al duidelijk dat er een kleine technieker in zat. Bij Gillain in Aartselaar bouwde hij de dienst naverkoop uit, verzorgde hij de sales en gaf opleidingen. Nu versterkt hij het verkoopsteam van Verder nv in Aartselaar en is hij verantwoordelijk voor de verkoop van o.a. de Packo pompen aan de eindgebruikers binnen België.   


Isabelle Coucke

Isabelle Coucke- gastspreker  BREWed

Na haar opleiding als landbouwkundig ingenieur aan de Universiteit Gent, startte Isabelle 30 jaar geleden haar loopbaan bij de Packo ‘familie’ in Zedelgem: eerst bij Packo Agri dan bij Packo Inox (nu Fullwood-Packo) als projectingenieur & Area Sales Manager Cooling Technologies. In 2018 nam ze de uitdaging aan om als Key Accountmanager Pumps bij Packo Inox in Diksmuide haar carrière bij Packo een nieuwe richting te geven.


Bert De Wit

Weleer brouwmeester & project manager in brouwerij Ommegang & Affligem, specialiseert hij zich al gauw bij Alfa Laval, als manager van het team in de brouwerij-unit voor filtratie & separatie van Alfa Laval. Een dikke 10 jaar terug maakte hij de keuze om IQ-Process op te richten, een adviesbureau voor verwerkingsoplossingen in de brouwerij-industrie en aanverwante dranken.


Hans Theunissen

is zijn hele leven al gepassioneerd door bier en begon 16 jaar geleden met hobbybrouwen. Sinds 2013 is hij aan de slag bij Brouwland als productverantwoordelijke. In deze hoedanigheid heeft hij een brede kennis verworven over alle aspecten van het brouwproces, de verschillende methodes en de ingrediënten. Sinds 2017 zet hij deze kennis ook verder in de praktijk als eigenaar/brouwer van Family Man Brewing Company.


Frederik Verstringe 

Frederik VErstringe - gastspreker bij BREWed

is de meesterbrouwer van brouwerij De Halve Maan, in het hart van Brugge, thuishaven van biermerken Brugse Zot, Straffe Hendrik, Blanche De Bruges. Als groeiende familiale brouwerij wordt er continu gerenoveerd. De brouwerij kwam de vorige jaren al meermaals in de aandacht met opmerkelijke duurzaamheidsinitiatieven en succesvolle financieringscampagnes.


Alain De Laet

Alain De Laet - gastspreker bij BREWed

zit aan het roer van brouwerij Huyghe,  Als Grootmeester van de Ridderschap van de Roerstok der Brouwers, vice-president van de Belgische familiale brouwers en bestuurslid van de Belgische brouwers zet hij zo de stempel op het hedendaags duurzaam brouwen. Hiervoor krijgt de CEO van de brouwketels van het roze olifantje de nodige aandacht tot ver buiten onze landsgrenzen heen. 


Johan Berte 

Als medeoprichter en hoofd van de technische afdeling van AntarctiQ zet hij graag zijn tanden in een project met veel beperkingen en tegenstrijdige eisen. Vanuit de filosofie van zijn meest bekende project -het Belgische paradepaardje Princess Elisabeth Antarctica- waar water, energie en afval op een duurzame manier naadloos geïntegreerd zijn, breidt hij zijn professionele activiteiten uit naar andere industrieën.