HOME » Humulus lupus, het groene goud in ons biertje.

Humulus lupus, het groene goud in ons biertje.

Wil je mee plukken in De Groene Gordel van Vlaams-Brabant, het verhaal van Filip over zijn hopteelt horen, en met Peter aan de slag in de brouwerij ? Go for it, samen met BREWed!

Samen met BREWed bier brouwen met dagverse hop.

 

 

Hopboeren zijn nu druk in de weer. Klassiek vind je ze in de Westhoek, maar de hopcultuur was voor eeuwen lang gevestigd in de regio rondom Asse. De belangstelling is er na decennia terug en sommige kleinschalige brouwerijen experimenteren met lokale accenten tot een ambachtelijk overheerlijk biertje. Zo ook zal Filip in zijn brouwerij DOK’s voor de eerste keer met DAGVERSE HOP uit EIGEN HOPVELD brouwen.

 

 

Hop is één van de basis ingrediënten van bier, het zorgt voor smaak, aroma en karakter. En dit kan je ontdekken tijdens onze workshop op 21 september. Het wordt een full package in teken van de hop: basistheorie hop in bier (geur, smaak, bewaring, schuimvorming, klaring), hoppluk en brouwen met dagverse hopbellen.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.